1984 (avondvoorstelling)

Een land ergens in de toekomst. Elke stap die je zet, wordt door camera’s gevolgd, elke uitspraak die je doet, nauwlettend in de gaten gehouden. De oorlog lijkt permanent, maar geen idee tegen wie er nu weer gevochten wordt.
Theater

Hoe word ik een viking?

De boekenreeks rond Vikingjongen Halvdan is in Zweden een groot succes en vormde de basis voor deze spannende avonturenfilm over vriendschap en moed.
Film

Surfer Rosa Begijntje

Rockend en intiem met Felix Timmermans.
Muziektheater Rock opera

De Slag om Leuven

Deze historische documentaire film, integraal opgebouwd uit archiefmateriaal, vertelt het verhaal van de verovering, bezetting en bevrijding van Leuven tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Film

Hallo Wereld!

In dit prachtig vormgegeven en fantasierijke debuut ontwaakt een levendige biotoop van papier-maché en stop-motionanimatie. Samen met de dieren ontdekken kinderen stap voor stap de wonderlijke, kleurrijke wereld die de natuur te bieden heeft.
Film

Onze Natuur, De Film

Onze Natuur, De Film is een spannende en vertederende familiefilm, die iedereen onderdompelt in de prachtige wereld van onze natuur. Het is het hoopvolle verhaal van de versnipperde natuur in België die onder druk staat, maar toch weet te overleven.
Film

De Boekenkamer van...

Met enkele van onze artiesten uit ons seizoen gaan we in gesprek over de inhoud van hun boekenkast. Hoe ziet die eruit en wat zegt dat over de desbetreffende artiest? Zweert de artiest bij klassiekers? Worden ze uitgedaagd door werk van jong en nieuw talent? Duiken ze het liefst in bestsellers? Of drijft de leesinteresse op de golven van de actualiteit?
Literatuur

Over Zelfzorg (avondvoorstelling)

Zelfzorg is het begin van alles. Van beter luisteren naar de signalen van je lijf. Van stilstaan bij wat je voelt en wat je nodig hebt. Van meer veerkracht en rust.
Literatuur

Kennis aan de ketting - Fake news, censuur en informatie rond 1500 en vandaag

De tentoonstelling Kennis aan de ketting maakt deel uit van het New Horizons | Dieric Bouts Festival dat een nieuwe blik werpt op Dieric Bouts en de 15e eeuw, en hierbij expliciet linken zoekt met onze leefwereld in de 21e eeuw. We vertrekken vanuit het Leuven in de tijd van Bouts, met de stichting van de universiteit en de opkomst van de boekdrukkunst, en leggen in elk deel van de tentoonstelling ook de link met onze hedendaagse digitale kennismaatschappij.
Expo

Workshop met VR-ervaring Draw for change

Beleef een interactieve VR-documentaire over gendergerelateerd geweld en censuur.
Workshop