Locatie
De Bib Leuven (in Tweebronnen)
Prijs
gratis
Onderwijsgraad
Basisonderwijs eerste graad
Organisator
de Bib Leuven

Sinds 1998 is Kristina aan het werk als illustrator: aanvankelijk voor tijdschriften oa Knack en nadien volgen er meerdere jeugdboeken en boekenprenten. Ze illustreerde De Sinterklaashaas van Mario Demesmaekers en kwam daarmee op de shortlist voor Mooiste Boekomslag. Van Straaljager en balonnen bestaat ook een fundel.

Kristina is een illustrator die meedenkt. In het recent verschenen Amira, de prinses komt thuis spreken de illustraties boekdelen en geven goed weer hoe het hoofdpersonage Amira zich voelt. Ze werkt samen met veel verschillende auteurs en verwierf daardoor een plaats bij de hedendaagse Vlaamse illustratoren. In het voorjaar van 2019 is haar werk te zien op een overzichtstentoonstelling.

Tijdens een lezing vertelt ze honderduit, leest voor en maakt schetsen ter plaatse. Een fijn uurtje letterpret want Kristina houdt erg veel van humor!

Dit aanbod is enkel geldig voor Leuvense scholen - maximum 2 klassen.
Onze medewerkers verdelen het aanbod aan auteurslezingen over zoveel mogelijk verschillende scholen, daarom vragen we om slechts voor één auteurslezing in te schrijven per schooljaar per klas.

Deze lezing is mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Download