Locatie
30CC/Wagehuys
Prijs
7 euro per persoon
Duur
60'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs derde graad
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
Organisator
30CC

Na 'One Man Show' en 'Een kat een kat' brengt Max Last een tragikomische, visuele voorstelling gebaseerd op de strip Het Besloten Land (Ici-même) van Tardi/Forest.

Arthur Même is zijn landgoed kwijtgeraakt en leeft nu alleen op de muurtjes errond. Samen met zijn geliefde vecht hij tegen de bierkaai, tegen de mensen die hem alles hebben afgepakt. Op een onbestemde, poëtische, bijna woordeloze manier en met de nodige humor brengt Max Last dit verhaal over vechten, over liefde en begeerte, over doorzetten. 'Monsieur Même' is een sociaal-politiek verhaal vol macabere humor; een allegorie voor het leven anno 2016.

Kaderend in de zoektocht naar een universele theatertaal krijgt de voorstelling twee versies: een Kinderen Toegelaten- en een Kinderen Niet Toegelaten-versie, en worden er verbindende trajecten opgezet met het publiek. De KNT-versie zet sterk in op de politiek-maatschappelijke en de felliniaans-erotische laag van het verhaal. Maar de humor en de hartzeer zullen even scherp en poëtisch zijn als in de Kinderen Toegelaten-versie.


Met nagesprek.


origineel idee Jacques Tardi en Jean-Claude Forest tekstbewerking Koen Monserez coaching Steven Beersmans spel en dans Koen Monserez en een danseres decor en vormgeving Menno Vandevelde dramaturgie Stefanie Lambrechts en Peter Anthonissen bewegingsadvies Seppe Baeyens

coproductie 30CC Leuven, De Warande Turnhout, Bronks Brussel, Stripgids Turnhout en De Ploter Ternat


Meer info: http://maxlast.be

Download