Locatie
STUK Café
Prijs
gratis
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs, Voor leerkrachten
Organisator
STUK kunstencentrum

In zijn project Apparitions zoekt Peeters uit hoe het nu eigenlijk zit met het leven na de dood. Vermomd als spiritist infiltreert hij het einde van de 19de eeuw om zich daar te mengen onder vooraanstaande wetenschappers, en de fantasieën te onderzoeken die populaire uitvindingen uit die tijd omringen. Simultaan katapulteert hij zich naar het einde van de 21ste eeuw om na te gaan welke ontwikkelingen gebruikt worden om de doden te herrijzen, en met welke hard- of software geesten en spoken opnieuw toegang kunnen krijgen tot een lichaam.
In zijn tentoonstelling in STUKcafé toont Diederik Peeters enkele tekeningen en artefacten die hij tijdens zijn expedities kon opgraven.

Diederik Peeters
(°1973, Leuven)

Diederik Peeters wordt nu en dan in het werk van collega-kunstenaars gesignaleerd, vernuftig vermomd als performer, acteur of zelfs adviseur. Maar hij blijft vooral ook aandringen op het maken van zijn eigen artistieke brouwsels, soms in samenwerking met zorgvuldig gekozen trawanten. Hij is officieel gediplomeerd beeldend kunstenaar, per ongeluk verdwaald in de paardenstallen van de podiumkunsten. Hij maakt meestal performances, maar werd ook al betrapt op het schrijven van teksten, het bedenken van installaties en video's of andere moeilijk te categoriseren amalgamen.

Omdat Peeters aan een pathologische voorkeur voor verwarring lijdt, worden in zijn werk onmogelijke contradicties en absurde koppigheden consequent op elkaar gestapeld.

Samen met Hans Bryssinck en Kate McIntosh richtte hij SPIN op, een Brussels artist-run onderzoeks- en ondersteuningsplatform.

Openingsuren

Ma - Vr 11:00 - 2:00
Za - Zo 14:00 - 2:00

Uitzonderingen
1 Nov & 11 Nov: 18:00 - 2:00

In combinatie met deze tentoonstelling kan je gaan kijken naar The End van Mika Taanila in de STUK Expozaal. Een groepsbezoek aan beide expo's (eventueel met korte inleiding) is mogelijk buiten de reguliere openingsuren op weekdagen. Neem daarvoor contact op met ilse.vanessche@stuk.be

© Mr. Peeters

Meer info: https://www.stuk.be/nl/programma/traces-of-apparitions