Gepland op:

  • 15/10/2019 - 20:00
  • 21/11/2019 - 20:00
  • 04/02/2020 - 20:00
Locatie
30CC/Wagehuys
Prijs
3,50 euro per persoon
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs
Organisator
30CC

Opgelet! Deze voorstelling kon je hier aan 50% korting reserveren tot en met dinsdag 4 juni 2019 – 23.59 uur. Tickets bestellen of reserveren kan vanaf nu aan 10% korting via www.30CC.be of 016 300 900 volgens de openingsuren van 30CC.

  • Deze productie is een drieluik waarvan je de voorstellingen niet per se hoeft te combineren. Elk thema is hieronder apart te reserveren in het aanvraagformulier.

dinsdag 15 oktober 2019: Vrijheid

In concrete situaties kunnen we moeiteloos en trefzeker het onderscheid maken tussen vrijheid en onvrijheid. Toch is het moeilijk om exact te bepalen wat vrijheid is, waarin vrijheid bestaat en wat vrijheid nu eigenlijk betekent. Antoon Braeckman probeert in dialoog met enkele spraakmakende filosofen uit het heden en verleden greep te krijgen op dit fascinerende begrip.

donderdag 21 november 2019: Waarheid

Waarheid en onwaarheid zijn in tijden van fake news en alternative facts relevanter dan ooit. Nochtans wordt in de filosofie al lang nagedacht over waarheid.

wat filosofische ideeën over waarheid lijken op het eerste zicht vanzelfsprekend, terwijl andere dan weer uiterst diepzinnig of zelfs mysterieus overkomen. Lorenz De Mey probeert de werking en het belang van waarheid zo precies mogelijk proberen vast te leggen.

dinsdag 4 februari 2020: Geluk

Waaruit bestaat geluk eigenlijk?

Hoe belangrijk is geluk?

Kunnen we geluk bereiken en zo ja, hoe?

Sinds de oudheid denken filosofen na over geluk. Vandaag lijkt het leven van velen beheerst te worden naar de zoektocht naar geluk en ontwikkelden ook wetenschappers theorieën over het geluk. Gerd Van Riel gaat op zoek naar wat mensen gelukkig maakt en tracht een ruimere interpretatie te bieden op basis van de bestaande theorieën.

  • het label "avondvoorstelling" staat voor een mix van bezette zitjes door zowel reguliere bezoekers als leerlingen in de zaal.
  • Een organisatie van Lannoo Campus, Hoger Instituut voor Wijsbegeerte en Leuven Leest