Gepland op:

  • 22/06/2020 - 10:30
  • 22/06/2020 - 13:30
Locatie
30CC/Schouwburg, 30CC/Minnepoort
Prijs
6 euro per persoon
Duur
50'
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Basisonderwijs eerste graad, Kleuteronderwijs - derde kleuterklas, Kleuteronderwijs
Leeftijd
van 5 tot 8 jaar
Organisator
30CC

- deze voorstelling stond gepland op 19/3, maar vanwege de maatregelen betreffende het coronavirus werden deze verplaatst. De scholen met een reservatie voor deze voorstellingen werden persoonlijk gecontacteerd.

‘Is het een jongen of een meisje?’ is de meest gestelde vraag aan zwangere vrouwen. Al van voor de geboorte schrijven we een individu tal van eigenschappen toe. Want bij elke soort horen aparte gedragingen, verwachtingen, voorkeuren en eigenschappen. Nochtans blijkt uit onderzoek dat de verschillen tussen mensen onderling véél groter zijn dan de verschillen tussen jongens en meisjes. Dat er verschillen zijn dat staat vast. Dat we aan die verschillen veel te veel belang hechten dat staat nog veel vaster.

GRATIS CHIPS! gaat over feminisme, over de strijd om gelijke rechten voor vrouwen én mannen. Er wordt stevig gerammeld met de bestaande genderstereotypen.

De Standaard:
“In GRATIS CHIPS legt compagnie barbarie feminisme helder uit op maat van kleuters. Niet didactisch, wel hilarisch.”

> lesmap

  • regie Karolien De Bleser met Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes en Sarah Vangeel vormgeving Michiel Van Cauwelaert kostuums Viv Van der Poel geluid en techniek Saul Mombaerts, Jannes Dierynck, Koen De Wilde en Eva Dermul grafisch ontwerp Nick Mattan een coproductie met Villanella en BRONKS met de steun van Arsenaal/LAZARUS en Needcompany

foto Franky Verdickt

Meer info: http://www.compagniebarbarie.be/nl/

Download