Gepland op:

  • 04/09/2023 - 28/06/2024
  • 01/09/2024 - 30/06/2025
Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
50 euro per groep
Duur
90'
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Lager onderwijs tweede graad, Lager onderwijs derde graad
Leeftijd
8-12
Organisator
30CC

Zin om eens zelf op dat grote podium te staan? Vraag je je af waar die schilderijen vandaan komen  op het plafond, met al die blote mensen op? Of wie er allemaal op de majestueuze trappen van de koninklijke inkomhal heeft gelopen?  Weet jij welke rariteiten er achterblijven in de vestiaire? En hoe ziet een artiestenloge eruit?
Tillies Toer is een fantasierijke audiogids en neemt je mee op rondleiding doorheen de Leuvense Schouwburg.

Tillwie?

Tillie groeide op als kind van de conciërge in de schouwburg. Daardoor kent ze de schouwburg op haar duimpje. Ze neemt jullie mee op ronde en vertelt honderduit over dat wonderlijke theatergebouw. Ze kent alle historische weetjes, zit vol sappige artiestenanekdotes en neemt je mee naar plaatsen waar je als publiek anders nooit komt. Maak samen met haar kennis met Germaine het exuberante theatergordijn, Bally de balletvloer en de zingende Muzes in de foyer en luister naar hun verhalen over hoefgetrappel in de inkomhal, verwoestingen tijdens de oorlog en de vele grote namen die op het podium furore maakten.  

  • Opgelet, er staat op dit moment een praktische limiet op 1 klas per tijdstip
    Gelieve voor twee klassen dus een aparte reservatie te maken.
  • De audiotour is niet toegankelijk met een rolstoel door de vele trappen soms smalle doorgangen.

Theatermakers Sofie Palmers (BRONKS, fABULEUS, hetpaleis) en Katrien Pierlet (Studio Orka, Ultima Thule, BRONKS) werden door 30CC gevraagd een audioguide te maken voor een parel van een Leuvens gebouw: de schouwburg. Ze maakten hiervoor de succesvolle podcast Radio Fiona en weten als geen ander hoe ze in de fantasie van het kind kunnen duiken. Ze staan garant voor een mooi verhaal, waarin naast humor ook ruimte is voor ontroering en waarin de kinderen op een speelse manier iets bijleren over theater en de rijke geschiedenis van deze wondermooie Leuvense schouwburg.

Deze audiotour werd gerealiseerd in samenwerking met Erfgoedcel Leuven.

ontwerp Kris Putzeys foto's WieBa Photography & Mike Verbraeken