5 activiteiten gevonden

Haal Mooss naar je klas

Mooss is een kunsteducatieve organisatie. Onze missie? Kinderen en jongeren goesting geven in kunst.
Architectuur Expo Film Dans Literatuur Theater Workshop Musical Rondleiding

Met de klas naar Cinema ZED

De onmiskenbare troef van Cinema ZED's scholenwerking is snelheid, flexibiliteit en diversiteit, of met andere woorden: ZED kan zowat alle films vertonen op een moment naar keuze voor jouw school of klas.
Film

Afrika Filmfestival lanceert zijn schoolaanbod!

Het Afrika Filmfestival zet films van en over Afrika in de kijker. Om de Westerse blik op het continent te nuanceren, bieden ze films aan die de stereotiepen deconstrueren en een andere blik werpen op Afrika en de Afrikaanse diaspora in het Westen en de rest van de wereld. Het filmfestival is multidisciplinair en heeft naast films ook aandacht voor fotografie, theater, fashion, muziek én biedt het ook lezingen en vormingen aan!
Cultuureducatie Expo Film Concert Literatuur Theater Workshop Lezing Rondleiding

Hotelzeepke - op aanvraag

Compagnie Tartaren presenteert: Hotelzeepke. Een fictiereeks met, door en van de Tartaren.
Film

Jasmin's Two Homes + Le Voyage de Talia

Een van de focuspunten van het Afrika Filmfestival in de Afrikaanse diaspora en hun ervaringen en gevoelswereld. Met deze twee films belichten we twee uiteenlopende en persoonlijke perspectieven van een jonge generatie met migratie-achtergrond. Jasmin's Two Homes is een 11 minuten durende documentaire over een Fins-Somalisch meisje dat met haar gezin terugkeert naar Somalië. Le Voyage de Talia is een 78 durende film over een Belgische meisje dat voor de eerste keer op vakantie gaat naar haar land van herkomst, Senegal om haar grootmoeder te (be)zoeken.
Film