7 activiteiten gevonden

Beleef het Kortfilmfestival met de klas!

Kom met de klas naar het Kortfilmfestival waarbij je leerlingen niet enkel bezoekers maar ook juryleden van het festival zijn!
Film

Auteurslezing Jef Aerts

ontmoeting met jeugdauteur Jef Aerts
Literatuur

Park Jiha + Brighde Chaimbeul (avondconcert)

De Zuid-Koreaanse componiste en multi-instrumentaliste Park Jiha betovert. Met traditionele instrumenten zoals de saenghwang, de piri en yanggeum creëert ze een dromerige wereld, een rijke muzikale fantasie op de grens tussen oud en nieuw. Verwant aan neoklassieke componisten als Nils Frahm, speelt Park Jiha met verschillende sferen waarin ambientklanken en minimale verstilling contrasteren met intense geluidsuitbarstingen. Park Jiha draagt haar muzikaal Zuid-Koreaans erfgoed verder uit om een nieuwe emotionele taal te creëren, vol onconventionele klanken, verbeelding en schoonheid. Dit voorjaar bracht ze met The Gleam een nieuw solo-album uit. The Quietus: “Pushing at the boundaries of traditional and contemporary, Park Jiha creates absolute lucidity when she wants to and complete disorientation when she does not.” Brighde Chaimbeul Winnaar van de 2016 BBC Radio 2 Young Folk Award. Genomineerd voor de 2017 Scots Trad Music Awards ‘Up and Coming’. Winnaar van de BBC Radio 2 Horizon Awards 2019. Bedolven onder de laaiende recensies voor haar album ‘The Reeling’: “Unforgettable deep atmosphere” (The Guardian ****), “The whole album is exciting, unique and gorgeous” (Songlines *****). Om maar te zeggen: het gaat hard voor de Schotse “smalpipe” speelster Brìghde Chaimbeul. Het is niet voor niks dat artiesten als Sam Amidon, Colin Stetson en Anna von Hausswolff hun liefde betuigden voor haar werk. Chaimbeul groeide op het Isle of Skye op, waar ze al vlug kennis maakte met de doedelzakmuziek van levende legende Rona Lightfoot. Vanaf 7 jaar begon ze zelf te spelen, en ontwikkelde ze een stijl geworteld in de Gaelic taal en cultuur. Daarna vond ze inspiratie in Bretagne, Ierland en Oost-Europa. En voor de liefhebbers: haar Schots-Gaelic naam spreek je uit als Bree-Chu (zoals in ‘church’) Campbell.
Concert Klassiek

9,6 (een verweer)

Met 9,6 (een verweer) schrijft Stijn Devillé een nieuwe, ritmische en muzikale solo voor Sara Vertongen, een ode aan de kracht van een stem, tussen slam en spoken word. Met Groupe Diane en Geel Hesje vormt 9,6 (een verweer) een nieuwe trilogie over protest en verzet.
Muziektheater Theater

Rintje 2

Een nieuwe reeks avonturen van Rintje, de vrolijke puppy die geen kans onbenut laat om samen met zijn hondenvriendjes de wereld te ontdekken.
Film

Wolfwalkers

Wanneer Robyn met haar vader naar Ierland reist om er op de laatste wolven te jagen, hoort ze verhalen over de mysterieuze ‘wolfwalkers’. Ze ontmoet Mebh, een heel bijzonder meisje met wilde rode haren.
Film

Encanto

In een levendig dorp, diep verscholen in de bergen van Colombia, woont de familie Madrigal in een magisch huis op een wonderbaarlijke, betoverde plek Encanto genaamd. De magie heeft iedereen van de familie gezegend met een unieke gave: van supersterk zijn tot mensen kunnen genezen.
Film