22 activiteiten gevonden

De Bastaard

Rashif El Kaoui reconstrueert samen met Ahmet Polat en Michelle Samba de route van zijn vader, die vanuit Marokko naar België reisde en stierf in Zuid-Frankrijk. De Bastaard vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in onze tijd. Want uiteindelijk zijn we allemaal een bastaard.
Muziektheater

De Bastaard (avondvoorstelling)

Rashif El Kaoui reconstrueert samen met Ahmet Polat en Michelle Samba de route van zijn vader, die vanuit Marokko naar België reisde en stierf in Zuid-Frankrijk. De Bastaard vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in onze tijd. Want uiteindelijk zijn we allemaal een bastaard.
Theater

577,4 THE DISTANCE BETWEEN BUCHENWALD - LEUVEN

6-daagse herinneringsreis naar Weimar – Buchenwald (D): kunst en cultuur versus gruwel. Een doordringende ervaring om kritisch burgerschap en maatschappelijke betrokkenheid te versterken.
Cultuureducatie

Kerity

Kerity is een ode aan de verbeelding en een warm pleidooi voor het lezen. Maar bovenal is het een charmante film vol kleurrijke tekeningen, heerlijk uitvergrote personages en een kinderlijk eenvoudig verhaaltje dat wonderlijk en vernuftig wordt verteld.
Film

Hitler heeft mijn roze konijn gestolen

Anna heeft het te druk met schoolwerk en vrienden om te beseffen dat de wereld op springen staat. Overal in Berlijn duiken posters op met de afbeelding van Hitler. Wanneer de familie halsoverkop moet vluchten uit Duitsland, beseft Anna dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Vanaf nu is ze een vluchteling...
Film

Moonbound

Peter vertrekt op een magisch avontuur om zijn kleine zusje te redden van het verschrikkelijke maanmonster.
Film

Les Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi (avondconcert)

Explosieve chaabi groove met betoverende zang en verbluffende koperblazers Ongezien fascinerend en met de nodige dosis artistieke durf. Laïla Amezian en Laurent Blondiau brengen met Les Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi 18 vocalisten en topmuzikanten met zeer diverse achtergronden bijeen. Samen creëren ze een eigentijdse muziekvoorstelling voortbouwend op de traditie van de Ghanayats en de Shikhats, muzikantes die in het 19de eeuwse Marokko streden voor vrijheid van meningsuiting. De Ghanayats en de Shikhats zijn emblematische figuren uit de traditionele Marokkaanse cultuur. Hun liederen, gebaseerd op de kunst van de Aïta (letterlijk “oproep” in het Arabisch), werden gebruikt om gemeenschappelijke verhalen en soms revolutionaire ideeën over te brengen. De Chaabi (letterlijk “populair”) is uitgegroeid tot een stedelijk genre van populaire en traditionele Marokkaanse liederen, gewijd aan de dans en tot op vandaag beoefend tijdens allerlei festiviteiten. Om fragmenten uit deze chaabi- en traditionele repertoires te herinterpreteren, omringen Laïla Amezian en Laurent Blondiau zich met vocalisten en topmusici met uiteenlopende achtergronden. Zo herkennen we naast enkele leden van het Mâäk-collectief ook B’net Chaabi, een groep vrouwelijke zangeressen-percussionisten van Marokkaanse origine. Samen vormen ze Les Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi. Dit jaar verschijnt er een nieuw album.
Concert

Waar is Anne Frank

Anne Frank kan alles kwijt in haar dagboek. Wanneer ze er in schrijft, praat ze eigenlijk met Kitty, een denkbeeldige vriendin. Vele jaren later komt Kitty plots tot leven, in het hedendaagse Anne Frank Huis in Amsterdam. Kitty weet niet wat er gebeurd is met Anne en gaat op onderzoek uit.
Film

Human Instruction Manual

Hoe lees en ontcijfer je jezelf en de ander? Hoe interpreteer je een blik, een intonatie, een lichaamshouding of aanraking? Hoe antwoord je erop en hoe komt dat antwoord dan binnen?
Dans

Mon cirque à moi

​Als je vader een clown is, draait het leven dan enkel om grappen en lachen? Niet voor Laura. Ze is een goede leerling die droomt van een degelijke school, ver weg van die brakke woonwagen.
Film