27 activiteiten gevonden

openingsconcert veelbeLEUVENd (middagvoorstelling)

Met deze nieuwe reeks concerten biedt 30CC ook jonge talenten de broodnodige kansen aan het begin van hun concertcarrière. Met maar liefst 20 gedreven musici en 4 Steinways op het podium en louter werk van grootmeester Johann Sebastian Bach wordt dit een veelbelovend openingsconcert.
Concert Klassiek

Dead Ladies Show #10 (avondvoorstelling)

Dead Ladies Show zegt u? Dat is onze versie van een beproefde Berlijnse formule: een swingende show over vrouwen die schitterden tijdens hun leven maar schandelijk werden miskend of vergeten dreigen te worden na hun dood.
Literatuur

ALAN

Een toneelstuk met en over A.I. Een toneelstuk zonder menselijke acteurs. Onderwijzen wij ALAN of is het andersom? Ga mee met ALAN in een verkenning van het bestaan, liefde, ambitie, en al het andere dat we beschouwen als uniek menselijk.
Theater

ALAN (avondvoorstelling)

Een toneelstuk met en over A.I. Een toneelstuk zonder menselijke acteurs. Onderwijzen wij ALAN of is het andersom? Ga mee met ALAN in een verkenning van het bestaan, liefde, ambitie, en al het andere dat we beschouwen als uniek menselijk.
Theater

1917

De Eerste Wereldoorlog woedt in alle hevigheid. Schofield en Blake, twee jonge Britse soldaten, krijgen een schijnbaar onmogelijke missie toegewezen. Ze moeten in een race tegen de klok diep binnendringen in vijandelijk terrein om er een boodschap af te leveren. Als het hen niet lukt zullen 1.600 jonge soldaten onverbiddelijk in een dodelijke val trappen.
Film

ALICE IN RANDOMLAND

ALICE IN RANDOMLAND is een absurde reis door de diepe krochten van the rabbit hole. Een escapistisch delirium van een verdwaalde puber die antwoorden zoekt in de krochten van het web.
Figurentheater

Emotion (avondvoorstelling)

Ambitieus en avontuurlijk. Gretig en energiek. Vernieuwend en verbindend. Wie Frascati Symphonic hoort spelen, kan niet anders dan fan zijn. Dankzij een unieke samenwerking met de Muziekkapel Koningin Elisabeth spelen jonge, begaafde solisten als Valère Burnon samen met het Leuvense orkest. Altijd een belevenis om zo’n groot orkest te zien samenspelen met een solist.
Klassiek

ULTRA

Hoe is het om op te groeien als jongen in een tijd waarin zoveel onduidelijkheid bestaat over de rol van de man? De Israëlische Reut Shemesh creëert samen met elf adolescenten (m/v/x) tussen 15 en 21 jaar een krachtige dansproductie over mannelijkheid en rebellie, maar ook over kwetsbaarheid.
Dans

The Golden Stool (avondvoorstelling)

Een uiterst ritmische, dynamische AfrOpera, op de tonen van beroemde aria’s uit het klassieke westerse operarepertoire, vertelt het verhaal van de Ghanese verzetstrijder, Nana Yaa Asentewaa.
Muziektheater Theater Opera

Yuku en de Himalayabloem

Wanneer het einde van oma’s leven nadert, vertrekt Yuku op een muzikale zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, zodat oma die kan meenemen op haar ‘laatste reis’.
Film