13 activiteiten gevonden

Voorjaarsontwaken

Binnen de muren van een schooltoneel steken fictie en realiteit elkaar aan en repeteert een groep jongeren voor het leven. Ze ontdekken de wereld, elkaar, zichzelf en de daarbij horende driften en perikelen.
Theater

Nuggets (avondvoorstelling)

In deze fysieke solo (de)construeert Maxim Storms het individu dat zich staande houdt in de hedendaagse ‘we-want-more’-maatschappij on speed. Hij doet dit in zijn groteske, hilarische speelstijl en kenmerkende en unieke ritmische taalconstructies.
Theater

Sinterklaas en de Wakkere Nachten

Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet 's nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De inwoners verdenken Sinterklaas van het lawaai. Hij doet er alles aan om zijn onschuld te bewijzen.
Film

Auteurslezing Sarah Devos

Ontmoeting met jeugdauteur Sarah Devos
Literatuur Lezing

GROTE MENSEN

Grote mensen werken. En kinderen spelen. Of gaan naar school. Of ze slapen. En als ze slapen moeten de grote mensen nog verder werken. Maar wat doen grote mensen nu eigenlijk écht?
Theater

Mooie jaren

Een kroniek van onze tijd
Muziektheater Theater

Up Your Ass (avondvoorstelling)

De Europese première van de lang verborgen gehouden satirische komedie Up Your Ass (1965), van feministe Valerie Solanas. Een spetterend diepgaand stuk, in een jasje van punk, pop-art en barok, met een jonge top-cast om U tegen te zeggen.
Theater

Titina

"Titina" vertelt het unieke en waargebeurde verhaal over de eerste avonturiers die over de Noordpool vlogen, vooral vanuit het oogpunt van van de vierbenige beroemdheid Titina. Een hartverwarmende animatiefilm vol interessante historische feiten, die kinderen wil leren om moedig het avontuur te blijven opzoeken, ook als het soms mis lijkt te gaan.
Film

Aan de binnenkant

Met Aan de binnenkant maken Marnick Bardyn en Cie Tartaren een voorstelling over de ongrijpbaarheid van ieder van ons, de onmogelijkheid om het meest persoonlijke met iemand te delen. En tegelijk een voorstelling over de nood om jezelf beter te begrijpen en het verlangen begrepen te worden.
Theater

EEN GROT VOL SLIJM MET EEN RIETJE

Het decor krijgt de hoofdrol. Het kraakt en schuurt zich een weg over de scène en tovert met touwen en katrollen de ene na de andere plek tevoorschijn
Figurentheater