72 activiteiten gevonden

Do it yourself (HO)

Vind je het waardevol om eens een les in het museum te geven, je leerlingen een groepswerk te laten maken in de museumzalen of vanuit een specifiek thema een kunstwerk eruit te pikken? Ook dat kan.
Cultuureducatie Erfgoed Expo

expo Ben Rivers - It’s About Time

Tijdens een gratis rondleiding op maat van jouw klas verken je het boeiende werk van Ben Rivers en ontdek je hoe traag de tijd gaat voor een luiaard.
Expo

Familie Von Dingen

Deze meerdaagse gaat over het herwaarderen van ‘dingen’. De deelnemers maken kennis met allerhande voorwerpen en ontdekken er de verschillende eigenschappen van in theater, muziek, beeldende en audiovisuele kunst.
Cultuureducatie Dans Theater Workshop

Haal Mooss naar je klas

Mooss is een kunsteducatieve organisatie. Onze missie? Kinderen en jongeren goesting geven in kunst.
Architectuur Expo Film Dans Literatuur Theater Workshop Musical Rondleiding

How to make how to filmpjes

Hoe maak je goud? Hoe laat je een taart ontploffen? Hoe verleid je een jongen/meisje? YouTube staat vol met 'how to'-filmpjes en je hebt er zeker al gezien. Tijd om er zelf te maken dus! Alleen is jouw 'how to'-filmpje compleet absurd, totaal onmogelijk of volledig van de pot gerukt. Net zoals The Muppets en Vegan Black Metal Chef, verzin èn film je de gekste instructiefilmpjes en deelt ze met de wereld (als je dat wil).
Film Workshop

Jeugdhuis Shift

Een digitaal en creatief jeugdhuis voor iedereen
Cultuureducatie Workshop Online

Kennis aan de ketting - Fake news, censuur en informatie rond 1500 en vandaag

De tentoonstelling Kennis aan de ketting maakt deel uit van het New Horizons | Dieric Bouts Festival dat een nieuwe blik werpt op Dieric Bouts en de 15e eeuw, en hierbij expliciet linken zoekt met onze leefwereld in de 21e eeuw. We vertrekken vanuit het Leuven in de tijd van Bouts, met de stichting van de universiteit en de opkomst van de boekdrukkunst, en leggen in elk deel van de tentoonstelling ook de link met onze hedendaagse digitale kennismaatschappij.
Expo

Klankdetectives en geluidsgeesten

Sluit eens je ogen. Hoe klinkt een ster? Welk geluid maakt je huis ’s nachts? Als detectives sporen we allerlei klanken op. Je leert luisteren naar je omgeving. Kan je het ook nabootsen? Met ons eigen lichaam, onze omgeving én instrumenten vormen we abstracte dingen om tot klanken. Klinkt een schitterende ster goed samen met een flikkerende lantaarn? Of botst een schorre schoorsteen met een brullende brievenbus? Van soundscapes maken krijg je nooit genoeg!
Cultuureducatie Workshop Musical

Maffe Maffia

De lichten zijn gedoofd, de kaarsen branden. Een haardvuur knettert en de wind huilt langs de gevel. Bliksemende ogen, een schrapende keel, getik van een laars op de grond, geen woord teveel dat gezegd wordt ... Je kent die scènes ongetwijfeld uit maffia-films of crimi-series. En je gaat ze nu ook zelf bedenken! Hoe lang kan een stilte duren? Wat zorgt voor extra spanning? Hoe hou je het toch boeiend om naar te kijken? Zoek naar de maffia-baas in jezelf, en speel met weinig tekst!
Theater Workshop

Masterclass Samenspel - workshop samen muziek maken met (eigen) instrumenten

Workshop samen muziek maken met (eigen) instrumenten
Workshop