12 activiteiten gevonden

Cool Abdoul

Alles lijkt mee te zitten voor Gentenaar Ismail Abdoul: door zijn talent als bokser haalt hij de Belgische top. Hij wordt een levende legende in en buiten de ring. Maar samen met het succes komen de problemen, wanneer hij steeds meer verstrikt raakt in een web van leugens en geweld.
Film

Rebel

Kamal vertrekt van Molenbeek naar Syrië. Zijn mama heeft hem het huis uitgezet omdat hij op het slechte pad is geraakt en ze zijn jongere broertje Nassim hiervoor wil behoeden. In Syrië kan hij misschien zijn leven beteren door er oorlogsslachtoffers te helpen. Eens aangekomen wordt Kamal met de nodige dwang gerekruteerd door IS en belandt hij in Raqqa.
Film

Auteurslezing Rein Janssens

Lezing voor beginnende lezertjes met Rein Janssens
Literatuur Lezing

RAARHAAR

Er is haar met rare kleuren. Er is haar dat ‘s nachts een eigen leven leidt. Er is haar dat graag spaghetti eet. Er is haar dat vlotjes vijf wereldtalen spreekt. 'RAARHAAR' is een speelse, weerbarstige theaterproductie over alles wat raar is. Wie bepaalt wat normaal is? En is normaal niet net heel raar?
Theater

Auteurslezing Isabelle Gielen

Ontmoeting met jeugdauteur Isabelle Gielen
Literatuur Lezing

Auteurslezing Frank Pollet

Ontmoeting met auteur Frank Pollet
Literatuur Lezing

de MUZE 2: ALICE IN RANDOMLAND

Opgelet! Enkel voor scholen die deelnamen aan MUZEtte 2023.
Figurentheater

KLEINE HELDEN (avondvoorstelling)

In de beklijvende voorstelling "Kleine Helden" selecteert verteller Rudi Vranckx samen met enkele topmuzikanten passende songs bij zijn aangrijpende verhalen en beelden.
Literatuur Muziektheater Lezing

Strangely Familiar (avondvoorstelling)

Het leven van een man wordt op zijn kop gezet wanneer zijn dubbelganger verschijnt. Deze dubbelganger is alles wat de man niet is. Een surreële en humorvolle voorstelling over sociale druk en eigenwaarde in een magisch dynamisch decor.
Performance Theater Circus

Gruwelijke Rijmen

"Gruwelijke Rijmen" zijn twee korte animatiefilms waarin een heleboel klassieke sprookjes worden gecombineerd.
Film