20 activiteiten gevonden

Vuur

Het integere en aangrijpende verhalen van de internaatsbrand van Zolder uit 1973
Muziektheater Theater

De club van de lelijke kinderen

Een spannende avonturenfilm die op kindermaat een belangrijk thema aankaart: de gevaren van een dictatoriaal regime en het vervolgen van mensen die een beetje anders zijn.
Film

Kiddo

Lu woont in een pleeggezin wanneer haar lang verloren moeder Karina haar plots meeneemt op een avontuurlijke roadtrip naar Polen. Tijdens de reis wordt Lu meegesleept in Karina’s Bonnie & Clyde-achtige fantasie. Maar de realiteit zit hen op de hielen en stelt de outlaws voor een keuze. Want hoe ver willen ze gaan om voor altijd bij elkaar te blijven?
Film

Les secrets de mon père

De Joodse kinderen Michel en Charly beleven een gelukkige jeugd in de jaren 1960. Omdat hun vader heel discreet is en niets vertelt over zijn verleden, stellen de broers zich voor dat hij vroeger een groot avonturier was. Of een piraat? Een schattenjager? Maar wat verbergt hij echt?
Film

Un Monde

Net als alle zesjarigen, zet Nora een grote stap wanneer ze naar het eerste leerjaar gaat. Maar op de speelplaats van haar nieuwe school ontdekt ze al snel dat haar grote broer Abel gepest wordt. Ze wil hem helpen, maar haar broer wil absoluut dat ze zwijgt.
Film

Artefact 2024

In 2024 focust Artefact op kunstwerken en praktijken waarbij het persoonlijke het universele bereikt en het intieme kosmisch wordt. Wanneer alles intens aanwezig is; mijn vlees en botten deel en deeltje van dit alles; kunnen we stilte vinden in de storm? Hoe kunnen we wakker zijn zonder dat het ons verwoest?
Expo

Zeevonk

Lena verliest haar vader als zijn vissersboot vergaat op zee. Er wordt gefluisterd dat het ongeluk haar vaders schuld is, maar Lena is ervan overtuigd dat er een mysterieus beest rondwaart in de Noordzee. Een monster dat het schip deed vergaan… Lena gaat tot het uiterste om het bestaan van het monster te bewijzen.
Film

OVER//HERE

Een sciencefiction komedie van dat wat niet mee op de raket mag. Een hoopvolle beeldende voorstelling over mogelijke andere uitkomsten voor de (menselijke) toekomst, bij elkaar gehouden door wollen draden en vislijnen.
Figurentheater

9,6 (een verweer)

9,6 (een verweer) is gloeiend heet theater dat davert op pittige beats, funky glinstert, drupt, schijt en het publiek verblindt met neonlicht en ontroert met straf spel. Plus een ferme scheut schaamteloos activisme. -- Knack
Muziektheater Theater

9,6 (een verweer) - schoolvoorstelling

9,6 (een verweer) is gloeiend heet theater dat davert op pittige beats, funky glinstert, drupt, schijt en het publiek verblindt met neonlicht en ontroert met straf spel. Plus een ferme scheut schaamteloos activisme. -- Knack
Muziektheater Theater Rock opera Monoloog