Gepland op:

  • 16/07/2019 - 01/09/2020 - 16:00 - 16:00
Locatie
PARCUM
Prijs
gratis
Onderwijsgraad
Basisonderwijs eerste graad, Basisonderwijs tweede graad, Basisonderwijs derde graad, Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Leeftijd
6+
Organisator
Parcum

Tentoonstelling This is not a collection
Lager onderwijs en secundair onderwijs

Van 3 juli tot en met 3 november pakt PARCUM uit met haar eerste collectiepresentatie. De expo This is not a collection geeft een frisse kijk op het zéér divers religieus erfgoed van de voorbije eeuwen in Vlaanderen. Topstukken, bijzondere objecten en alledaags erfgoed worden in dialoog gebracht met werk van hedendaagse kunstenaars Guillaume Bijl, David Claerbout, Berlinde De Bruyckere en Ria Pacquée.
De gidsen nemen jou en je leerlingen mee op sleeptouw in het museum. Religieus erfgoed is niet alleen verrassend veelzijdig, maar ook zeer actueel. Tijdens deze rondleiding op maat van jouw groep komen thema's als liefde, identiteit, leven en dood aan bod.
Naast een rondleiding in het museum, kan je ook een rondleiding in de abdij aanvragen. Ook een combi-rondleiding is mogelijk.

RESERVEER JE RONDLEIDING >

------

Dialoogrondleiding
Lager onderwijs en secundair onderwijs

Naast interactieve scholenrondleidingen biedt PARCUM ook dialoogrondleidingen aan. De museumgids wordt bijgestaan door een persoon uit een andere cultuur, die vanuit zijn of haar wereldbeeld de kunstwerken duidt. Een uitstekende rondleiding om een gesprek op te starten en om je leerlingen met een frisse blik naar de tentoonstelling te laten kijken.

BOEK JE DIALOOGGIDS >

Workshop creatief schrijven
Derde graad secundair onderwijs

Een originele activiteit voor de derde graad secundair onderwijs. Met de klas krijg je eerst een verdiepende ‘slow art’-rondleiding in de tentoonstelling. Er wordt de tijd genomen om te kijken en stil te staan, om écht dieper in te gaan op enkele topstukken uit de tentoonstelling. Erna gaan de leerlingen zelf aan de slag. De besproken kunstwerken worden verwerkt tot een uniek verhaal. Leuke schrijfoefeningen combineren met het genieten van het schrijfproces zelf staat centraal.

RESERVEER JE WORKSHOP >

NIEUW! - Interactief spel 'Van de hel naar de hemel'
Tweede graad secundair onderwijs

Dit interactief spel 'Van de hel naar de hemel' werd speciaal voor deze abdijsite ontwikkeld. De leerlingen ontdekken op unieke wijze de abdijsite en de geschiedenis. Dompel je helemaal onder in de middeleeuwen en het leven in en rond de abdij. Verdien aflaten en bereik als eerste de hemel!
Dit spel is een verfrissende manier om aan de eindtermen geschiedenis en de leerplannen godsdienst van de tweede graad te werken. Het biedt ook creatieve mogelijkheden binnen de erfgoededucatie.

ONTDEK HET SPEL >

Zou je graag eerst wat meer willen weten over PARCUM en de educatieve werking? Of zoek je een originele locatie voor een personeelsuitstap, studiedag, workshop of vergadering?
De publieksmedewerker komt graag naar jouw school om het museum voor te stellen. Je kan haar rechtstreeks contacteren via silke.claes@parcum.be.

Meer info: http://www.parcum.be/