Do it yourself: Bezoek M-Museum Leuven met je leerlingen en geef zelf een rondleiding

Kom met je leerlingen naar het museum en ga samen op ontdekking. Laat je betoveren door de kunstwerken, de kleuren, de vormen en de verhalen.
Expo

M-oties: praat en filosofeer over kunst en gevoelens

Al eens verliefd geworden op een kunstwerk? Word je verdrietig van een donker schilderij? Een herinnering teruggevonden in de kleur van een landschap? Kunstwerken houden ons een spiegel voor, vertellen iets over onze binnenkant. Iedereen kijkt anders en maakt andere associaties.
Cultuureducatie Expo

Vorm/kleur/materiaal: speel met de bouwstoffen van kunst

Welke bouwstoffen spelen er in het hoofd van een beeldend kunstenaar? Hoe bepalend is die scherpe vorm, dat zachte materiaal of die felle kleur voor het kunstwerk? Leerlingen ontleden een kunstwerk in verschillende categorieën. Zo leren ze een eigen beeldtaal. Ritme, compositie of contrast worden tastbare begrippen doorheen deze rondleiding.
Cultuureducatie Expo

Workshop Hands-on

Ontdek de M-collectie, architectuur en tijdelijke tentoonstellingen op een actieve manier. Samen met een gids gaan de leerlingen aan de slag in de museumzalen en het M-atelier. Tijdens deze workshop is doen-doen-doen de slogan. Drama, dans, muziek, beeld of media: verschillende muzische domeinen komen aan bod. Haal inspiratie uit de museumzalen, experimenteer en realiseer je eigen blik op kunst.
Cultuureducatie Expo Workshop

Zeg het beeldig: zoom in op de taal van beelden (LO)

Kan je spreken met een beeld? Ontdek zelf het verhaal van een kunstwerk.
Cultuureducatie Expo