Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
gratis
Duur
90'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs derde graad
Organisator
het nieuwstedelijk

Een klimaatwetenschapper gaat door het lint.
Een activiste lijmt zich vast.
De premier kiest voor haalbaar en betaalbaar.
En dan is er nog het meisje met de vlechtjes. Zij ook.

9,6 miljard dollar.
Dat is het verlies dat de Ever Given maakte, elke dag dat het schip het Suezkanaal blokkeerde.
9,6 miljard dollar is ook de boete die oliemaatschappij Chevron moest betalen, na jarenlange vervuiling van de Amazone in Ecuador.
9,6 miljard, zoveel kost de nieuwe James Webb ruimtetelescoop.
9,6 miljard. Met zoveel mensen zullen we in 2050 zijn op deze planeet.

In een tijd dat oliemaatschappijen meer besteden aan advocaten om burgers het zwijgen op te leggen, dan aan hun milieuboetes. In een tijd dat boeren die hun grond verdedigen tegen multinationals, zélf worden aangeklaagd. In een tijd dat burgers die actie ondernemen, worden veroordeeld, terwijl daders hun schuld afkopen. In die tijd spreekt een vrouw ons toe. Neemt zij het woord. Laat een stem horen.

Met 9,6 (een verweer) schrijft Stijn Devillé een nieuwe, ritmische en muzikale solo voor Sara Vertongen, een ode aan de kracht van een stem, tussen slam en spoken word.

Er zijn school met cultuur plaatsen beschikbaar voor deze voorstelling bij de reguliere voorstellingen 's avonds, maar we bieden ook deze twee schoolvoorstellingen overdag aan.

Gratis voor Leuvense scholen

Een duurzame omgang met onze wereld/leefomgeving is één van de vele uitdagingen van deze tijd. Met School 2030 willen we de rol die onderwijs hierin kan opnemen zoveel mogelijk stimuleren. De voorstelling 9,6 (een verweer) van Het nieuwstedelijk grijpt ons bij de nek en drukt onze neus op de feiten. Laat je inspireren en aansluitend samen acties ontwikkelen die impact hebben op deze uitdaging.

Het netwerk School 2030 van de stad Leuven biedt deze voorstelling daarom gratis aan aan alle leerlingen en klimaatteams van de derde graad van het secundair onderwijs in Leuven.

Als niet-Leuvense school kan je de voorstelling uiteraard ook bijwonen. Je doet je reservatie dan voor de avondvoorstelling.

tekst en regie Stijn Devillé
met Sara Vertongen
video Walter Verdin
muziek Bert Hornikx
eindmuziek Joy Adegoke
dramaturgie Els Theunis
scenografie Bart Van Merode
bewegingscoach Natascha Pire
kostuum Joëlle Meerbergen
geluid Tom Buys
techniek Viktor Thys
een coproductie van Het nieuwstedelijk en Het laatste bedrijf

deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid en Gallop Tax shelter

Waarschuwing: in deze voorstelling wordt veelvuldig gebruik gemaakt van lichtflitsen en luide muziek.

Boumediene Belbachir

Meer info: http://www.nieuwstedelijk.be