Gepland op:

  • 30/05/2023 - 15/06/2024
Prijs
5 euro per persoon
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Lager onderwijs derde graad, Secundair onderwijs, Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad, Buitengewoon onderwijs, Hoger onderwijs, Voor leerkrachten
Organisator
Afrika Filmfestival

Het Afrika Filmfestival heeft net zijn 28ste editie achter de rug. Wist je dat Afrika Filmfestival het hele jaar door filmvertoningen organiseert, ook in scholen? 

Het aanbod heeft vaak een hoge educatieve waarde, en dit versterkt Afrika Filmfestival graag met een nabespreking of een debat na de film. 

Ze bieden films geschikt voor jonge kinderen, tieners en studenten van het hoger onderwijs, met een focus op dekoloniseren en het bevorderen van wereldburgerschap. Ook klimaat, mensenrechten, cultuur, immaterieel erfgoed, racisme zijn veelvoorkomende thema's in het aanbod van sterke auteurscinema en verbazingwekkende documentaires.

Buiten het jaarlijks festival in het Leuvense, is Afrika Filmfestival ook actief in Gent, Limburg, Antwerpen, Brussel en nog veel meer plekken!

Ontdek ons aanbod deze zomer en breng het Afrika Filmfestival in jouw school!

Meer info: http://www.afrikafilmfestival.be