Locatie
STUK Kunstencentrum
Prijs
gratis
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Kleuteronderwijs - eerste kleuterklas, Basisonderwijs eerste graad, Basisonderwijs tweede graad, Basisonderwijs derde graad, Secundair onderwijs, Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad, Buitengewoon onderwijs, Hoger onderwijs, Voor leerkrachten, Kleuteronderwijs - tweede kleuterklas, Kleuteronderwijs - derde kleuterklas, Kleuteronderwijs, NT2 Nederlands voor anderstaligen
Organisator
STUK kunstencentrum

Door de nieuwe realiteit die de COVID-19-crisis met zich meebrengt, wordt Artefact 2021 uitgesteld naar juni. 

In 2021 staat Artefact in het teken van empathie. Hoe kunnen we empathie - als het vermogen om je te verplaatsen in de ander - vandaag begrijpen? Wie mag de ander aanspreken op zijn/haar empathisch vermogen en wat zegt dat over machtsverhoudingen? Welke ontwikkelingen in de samenleving ondermijnen ons empathisch vermogen? Welke ontwikkelingen zijn een stimulans? Hoe kunnen we ons empathisch vermogen oefenen en waarom zouden we dat willen doen? En tot slot, is het vermogen tot empathie iets dat enkel beperkt is tot menselijke relaties of kunnen we ons empathisch vermogen ‘oprekken’ richting andere levende wezens en/of objecten, machines?  

De kunstenaars en hun werken in de tentoonstelling spelen in op bovenstaande vragen. Ze geven blijk van een zoektocht naar het begrijpen van de ander. Ze nodigen uit om emoties en perspectieven te delen. Aan de hand van verschillende artistieke strategieën - van het gebruik van taal en beeld, tot de creatie van participatieve en immersieve situaties - creëren ze werk dat, elk op een unieke manier, spreekt over aandacht, zorg, en een herstel van het sociaal weefsel. 

Op basis van de dan geldende coronamaatregelen zijn rondleidingen misschien mogelijk. Neem voor de laatste stand van zaken contact op met ilse.vanessche@stuk.be. Lesmappen voor lager en secundair onderwijs zullen ook beschikbaar zijn op de website van Artefact.

Info en openingsuren: www.artefact-festival.be.

Het gedetailleerde programma van Artefact komt begin mei 2021 online.

Meer info: http://www.artefact-festival.be