Locatie
STUK Kunstencentrum
Prijs
gratis
Duur
60'
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Kleuteronderwijs - eerste kleuterklas, Lager onderwijs eerste graad, Lager onderwijs tweede graad, Lager onderwijs derde graad, Secundair onderwijs, Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad, Buitengewoon onderwijs, Hoger onderwijs, Voor leerkrachten, Kleuteronderwijs - tweede kleuterklas, Kleuteronderwijs - derde kleuterklas, Kleuteronderwijs, NT2 Nederlands voor anderstaligen, Volwassenenonderwijs
Organisator
STUK kunstencentrum

In 2023 staat Artefact in het teken van extase. Het woord extase wordt meestal gebruikt om te verwijzen naar een heel intens gevoel van geluk. Maar meer algemeen, verwijst het woord naar een andere staat van bewustzijn, een andere manier om jezelf en de wereld rondom je te ervaren. Het woord betekent immers letterlijk ‘buiten jezelf staan’, loslaten van wat vast staat.

Hoe kunnen we onszelf en onze relatie tot de wereld op een andere manier begrijpen aan de hand van dit begrip. Wat gebeurt er, als je de wereld ineens op een heel andere manier ervaart? Waarom verlangen sommige mensen naar een extatische ervaring, en hoe proberen ze die te bereiken? We nodigen je uit om het zelf te ontdekken, dat wat je kent en weet even los te laten, en een groep kunstenaars mee te volgen doorheen hun ‘doors of perception’.

Schoolgroepen van maximaal 25 leerlingen kunnen Artefact bezoeken op weekdagen van 9u tot 18u mits tijdige reservatie. Stuur een mail naar rondleiding@stuk.be. Vermeld datum en uur waarop je een rondleiding wil boeken, de naam van de school, de studiegraad, het aantal leerlingen en begeleiders en de naam en mobiel nummer van de contactpersoon. Onze publieksmedewerker neemt dan contact met jou op. Voor bijkomende inlichtingen kan u terecht bij Charlotte via 016 320 303. Lesmappen voor lager en secundair onderwijs zullen beschikbaar zijn vanaf midden mei 2023 op de website van Artefact.

© Sophie Whettnall - video still Brainstorming (2009)