Gepland op:

  • 06/12/2022 - 9:00 - 10:00 Laatste plaatsen
  • 06/12/2022 - 10:30 - 11:30 Volzet - Wachtlijst
Locatie
Auditorium Tweebronnen
Prijs
gratis
Onderwijsgraad
Lager onderwijs derde graad
Organisator
de Bib Leuven

Jef Aerts is vooral bekend als schrijver van kinder- en jeugdboeken. Nadat hij vier romans, een dichtbundel en enkele theaterteksten voor volwassenen publiceerde, begon Aerts in 2012 te schrijven voor kinderen en jongeren.

Hij vertelt tijdloze verhalen, die tegelijk spannend en ontroerend zijn. Zijn boeken werden in Vlaanderen onder meer bekroond met de Boekenleeuw, prijs voor het beste kinder- en jeugdboek en talloze keren genomineerd door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Titels als de blauwe vleugels, De nacht van Ronke, Vissen smelten niet, blinken uit door hun poëtisch taalgebruik en subtiele schrijfstijl. In Nederland kreeg hij driemaal een Zilveren Griffel. De boeken van Jef worden wereldwijd vertaald in meer dan 15 talen.

Tijdens een lezing vertelt hij enkele verhalen, praat over wat schrijven voor hem betekent en beantwoordt alle vragen. Hierbij maakt hij graag gebruik van live muziek en beelden.

  • inschrijven voor één auteurslezing per klas. Onze medewerkers verdelen het aanbod aan auteurslezingen over zoveel mogelijk verschillende scholen
  • enkel geldig voor Leuvense scholen
  • met de financiële steun van Literatuur Vlaanderen

Meer info: https://www.jefaerts.com/