Gepland op:

  • 16/01/2023 - 9:00 - 10:00 Volzet - Wachtlijst
  • 16/01/2023 - 10:30 - 11:30 Volzet - Wachtlijst
Locatie
De Bib Leuven (in Tweebronnen)
Prijs
gratis
Onderwijsgraad
Lager onderwijs eerste graad
Organisator
de Bib Leuven

Sinds 1998 is Kristina aan het werk als illustrator: aanvankelijk voor tijdschriften o.a. Knack en nadien volgen er meerdere jeugdboeken en boekenprenten. Ze illustreerde De Sinterklaashaas van Mario Demesmaekers en kwam daarmee op de shortlist voor Mooiste Boekomslag. 

Kristina is een illustrator die meedenkt. Ze werkt samen met veel verschillende auteurs waaronder Patricia David. Samen werkten ze aan een 6-tal boekjes (6-8jaar) in de reeks in het heksenbos. Verdere samenwerkingen resulteren in verscheidene boekjes voor beginnende lezertjes. 
In het schitterende prentenboek Amira, de prinses komt thuis spreken de illustraties boekdelen en geven goed weer hoe het hoofdpersonage Amira zich voelt. 

Door de samenwerking met veel verschillende auteurs en verwierf ze wel degelijk een plaats bij de hedendaagse Vlaamse illustratoren. In 2019 was haar werk te zien in een overzichtstentoonstelling in CC De Borre, waar ze is opgegroeid. 

Tijdens een lezing vertelt ze honderduit, leest voor en maakt schetsen ter plaatse. Een fijn uurtje letterpret want Kristina houdt erg veel van humor!

  • inschrijven voor één auteurslezing per klas. Onze medewerkers verdelen het aanbod aan auteurslezingen over zoveel mogelijk verschillende scholen
  • enkel geldig voor Leuvense scholen
  • met de financiële steun van Literatuur Vlaanderen
  • ©Ann Peeters