Gepland op:

  • 01/10/2021 - 13:15 - 14:15 Volzet - Wachtlijst
Locatie
Auditorium Tweebronnen
Prijs
gratis
Duur
60'
Onderwijsgraad
Basisonderwijs tweede graad
Leeftijd
3de leerjaar
Organisator
de Bib Leuven

Laïla Koubaa komt het verhaal van "Azizi en de kleine blauwe vogel" vertellen. Als dochter van een Tunesische vader en een Belgische moeder groeide ze op in een Vlaams polderdorpje. De schrijfster liet zich inspireren door de Jasmijnrevolutie van 2011 in Tunesië. Zijzelf verbleef als kind elke zomer in Tunesië en verhaalt hoe een kind de daar heersende dictatuur ervaarde. De kleine Azizi gaat de blauwe vogel achterna en maakt komaf met de heersende dictators in het land van de halve maan. 

De schitterende illustraties van Mattias De Leeuw beelden dit perfect uit en vervolledigen het verhaal. Dit is een politiek sprookje voor jong en oud. Het verhaal ligt haar nauw aan het hart, ze leest eruit voor en vertelt. Ze doet de ontstaansgeschiedenis uit de doeken en legt hierbij de link naar de actualiteit, helemaal op maat voor kinderen van het derde leerjaar.


  • inschrijven voor één auteurslezing per klas. Onze medewerkers verdelen het aanbod aan auteurslezingen over zoveel mogelijk verschillende scholen
  • enkel geldig voor Leuvense scholen
  • met de financiële steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren