Locatie
online
Prijs
gratis
Duur
60'
Onderwijsgraad
Lager onderwijs tweede graad
Organisator
de Bib Leuven

Manon Sikkel is zonder twijfel één van de grappigste kinderboekenschrijvers van Nederland. Met haar boeken De beste school van de hele wereld, Elvis Watt, Geheim agent oma, Samen Honderd, De niet zo enge buurman en IzzyLove kreeg ze bijna alle kinderen aan het lezen. Haar schrijftalent werd meermaals bekroond door de Nederlandse kinderjury. Ook de Leuvense schoolkinderen stemden het boek De beste school van de hele wereld naar de eerste plaats van de Top Tien van Bibliot 2022!!

zij werd niet voor niets verkozen tot Kinderboekenambassadeur 2019-2021 in Nederland. Haar missie is diversiteit in kinderboeken benadrukken, zodat elk kind zich kan herkennen in dat ene onvergetelijke boek dat zij of hij de rest van haar of zijn leven met zich meedraagt.

Haar grootste kracht ligt misschien wel in het enthousiast maken van alle kinderen in de klas. Niet alleen de boekverslinders, maar ook de kinderen die lezen nog niet leuk vinden. De afgelopen periode heeft Manon werk gemaakt van kwalitatieve online ontmoetingen met haar talrijke lezers. Wegens succes vorig jaar herhalen we dit, maar wees er als de bliksem bij als je dit met de klas wil meemaken.

  • inschrijven voor één auteurslezing per klas. Onze medewerkers verdelen het aanbod aan auteurslezingen over zoveel mogelijk verschillende scholen
  • enkel geldig voor Leuvense scholen
  • met de financiële steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren

Meer info: https://manonsikkel.nl/