Locatie
OPEK
Prijs
8 euro per persoon
Duur
75'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs, Volwassenenonderwijs
Leeftijd
14+
Organisator
fABULEUS

Ook te zien als avondvoorstelling

De opdracht is eenvoudig. Achter mij bevinden zich ramen in plexiglas. Achter die ramen bevinden zich kamers. In elke kamer bevindt zich een persoon. Een van hen zult u eigenhandig doden aan het einde van deze uitdaging.

In deze jongerenproductie mixt theatermaker Rashif El Kaoui filosofie met pulp en science fiction. Het resultaat is een griezelig gedachte-experiment: wat als onze blik op de ander en dan vooral ons oordeel over die ander een kwestie wordt van leven of dood?

Rashif El Kaoui speelde als jongere in de fABULEUS-producties Wolfsroedel (2006) en Jeanne (2007), beide onder regie van Dirk De Lathauwer. Hij studeerde in 2014 af als Master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Sindsdien is hij acteur, audiomaker en schrijver/columnist. Hij speelde in Malcolm X, Drarrie in de nacht en Who’s afraid of Virginia Woolf van KVS, in JR van FC Bergman/Toneelhuis/NTGent/KVS en in de theaterbewerking van Een Jihad van Liefde. Voor Het Zuidelijk Toneel maakte hij recent nog de monoloog De Bastaard.

_________________________________________________________________

Concept & tekst Rashif El Kaoui Regie Rashif El Kaoui Co-regie & spelbegeleiding jongeren Sofie Joan Wouters Dramaturgie Peter Anthonissen Spel Malak Atif, Rein De Koninck, Arachine Horn Gehrke, Theodora Mangoutas, Amani Mbayo, Ayman Sitiane, Helena Tengan, Jayne Van Ginckel & Sofie Joan Wouters Kostuums Joëlle Meerbergen Coproductie Perpodium Met de steun van Destelheide, de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid

groepsfoto's © Clara Hermans

Meer info: https://www.fabuleus.be/de-kwetsbaren