Gepland op:

  • 07/05/2024 - 10:00
Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
4,50 euro per persoon
Duur
80'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Organisator
Cinema ZED
Tweede keuze
Met de klas naar Cinema ZED

DOCUMENTAIRE - Nederlands gesproken

Deze historische documentaire film, integraal opgebouwd uit archiefmateriaal, vertelt het verhaal van de verovering, bezetting en bevrijding van Leuven tijdens de tweede wereldoorlog. De focus ligt op Leuven, maar de film schetst tegelijk het bredere verhaal van WOII, van de start in 1939 tot de overgave van Duitsland in 1945, in Europa. Op die manier krijgen de gebeurtenissen in Leuven een duidelijke context.

"De Slag om Leuven" verweeft het brede verhaal van WOII en alle belangrijke gebeurtenissen die zich voordoen op het nationale en internationale strijdtoneel met het verhaal van Leuven. Het verhaal wordt vanuit Leuvens perspectief verteld, maar dat neemt niet weg dat alle relevante thema’s aan bod komen: geopolitieke en militaire strategie, oorlogsschade, hongersnood totalitarisme, repressie, collaboratie en verzet, Jodenvervolging, vluchtelingen, bevrijding.

Bij boeking van deze film in Cinema ZED krijg je gratis de bijhorende lesmap!
Deze lesmap werd ontwikkeld door Erfgoedcel Leuven.

Na het filmbezoek kan je in en rond Leuven met je klas een stadswandeling doen met de "hotspots" van de Tweede Wereldoorlog in Leuven. Alle info hierover vind je hier.

Wil je deze (of een andere) film op een ander moment boeken in Cinema ZED? Kijk op www.filmklap.be voor meer info.

Meer info over deze film vind je hier.