Gepland op:

  • 01/09/2022 - 30/06/2023
Locatie
Cinema ZED - Vesalius
Prijs
4,50 euro per persoon
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Kleuteronderwijs - eerste kleuterklas, Lager onderwijs eerste graad, Lager onderwijs tweede graad, Lager onderwijs derde graad, Secundair onderwijs, Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad, Buitengewoon onderwijs, Hoger onderwijs, Voor leerkrachten, Kleuteronderwijs - tweede kleuterklas, Kleuteronderwijs - derde kleuterklas, Kleuteronderwijs, NT2 Nederlands voor anderstaligen, Volwassenenonderwijs
Organisator
Cinema ZED

MET DE KLAS NAAR CINEMA ZED!

De onmiskenbare troef van Cinema ZED’s scholenwerking is snelheid, flexibiliteit en diversiteit, of met andere woorden: ZED kan zowat alle films op een moment naar keuze vertonen voor jouw school of klas. Wil je een aantal suggesties? Die doen we graag!

JIJ VRAAGT, WIJ DRAAIEN

Weet je al welke film je wilt vertonen? Cinema ZED zoekt uit of de film beschikbaar is voor de gewenste periode.

FILM + LESMAP

Ieder jaar voorziet de educatieve organisatie JEF een twintigtal films van een praktische lesbundel boordevol verwerkingstips voor in de klas. Voor Franse en Duitse films voorzien de vakwerkgroepen zeer uitgebreide lesmappen voor de verwerking van de film in de Duitse en Franse les. Jij krijgt deze lesmappen gratis als je met de school naar ZED komt!

BEZOEK EEN FILMFESTIVAL: HET KORTFILMFESTIVAL & DOCVILLE

Jaarlijks vinden in Cinema ZED 2 filmfestivals plaats: begin december kan je met de klas het Internationaal Kortfilmfestival (IKL) zelf komen beleven. Tijdens de festivalschoolvoorstelling wordt eerst een kortfilmcompilatie op maat vertoond, waarna de leerlingen de films in groep bespreken en vervolgens stemmen ze in een spannende verkiezingsstrijd voor hun favoriete film.

Eind maart - begin april brengt DOCVILLE de beste documentaires naar Leuven. Deze exclusieve filmtitels kan je dan eveneens als schoolvoorstelling boeken.

KORTFILMS EN DOCUMENTAIRES

Ook buiten de festivals kan je met je klas in ZED terecht voor documentaires en kortfilms. Soms is het ook mogelijk om de regisseur uit te nodigen voor een nagesprek!

PRAKTISCH

Schoolvoorstellingen zijn mogelijk op:

  • ma-di-do-vrij: tussen 9.00 en 16.30 uur
  • woe: tussen 9.00 en 13.00 uur

Capaciteit

  • Cinema ZED-Vesalius: 215 zeteltjes (minimum van 50 leerlingen)

Prijs

  • € 4,50 per leerling
  • Begeleiders steeds gratis!

Wil je een schoolvoorstelling boeken?

> Stuur dan een mailtje naar evelien@cinemazed.be met de volgende gegevens:

  • Filmtitel
  • Gewenste datum + uur van de schoolvoorstelling
  • Aantal leerlingen
  • Facturatiegegevens van de school

Contact

Cinema ZED
Andreas Vesaliusstraat 9C, 3000 Leuven
> Evelien Cockx: evelien@cinemazed.be of 016 679 247
> meer info en scholenbrochure: www.filmklap.be