Locatie
STUK Kunstencentrum
Prijs
gratis
Duur
60'
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Lager onderwijs eerste graad, Lager onderwijs tweede graad, Lager onderwijs derde graad, Secundair onderwijs, Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad, Buitengewoon onderwijs, Hoger onderwijs, Voor leerkrachten
Organisator
STUK kunstencentrum

In deze rondleiding op maat van je klas nemen we je mee door de droomwereld van Ben en Johannes.

In de tentoonstelling It’s About Time ontdek je aan de hand van vier film-installaties het werk van de Britse kunstenaar en filmmaker Ben Rivers. In een labyrint vind je bijvoorbeeld zijn nieuwe film The Minotaur terug; een kort verhaal over een kind dat verjaagd wordt naar de diepste kern van een doolhof. Of je ontdekt hoe traag de tijd gaat voor een luiaard in de jungle in Costa Rica. Prachtige pentekeningen en aquarellen uit de denkwereld van Ben Rivers vervolledigen zijn eerste solotentoonstelling in België.

Tot 31 oktober loopt er in STUK ook nog de expo Continuous (loco)motion van Johannes Langkamp. Tot die tijd kan je tijdens een bezoek beide expo's combineren. Doorheen het STUK-gebouw vind je de bewegende sculpturen van Johannes Langkamp. Met de speelse blik van een onderzoeker maakt Johannes installaties die je de ruimte op een andere manier doen ervaren; van een bank waarop stilzitten niet nodig is tot een dansend gordijn.

Meer info: www.stuk.be/nl/expo

Beeldcredits: Ben Rivers. Now, at Last! (video still). Courtesy of the artist / Johannes Langkamp. Pleased To Meet You (L), 2022. Courtesy of the artist.