Gepland op:

  • 15/09/2021 - 14/11/2021
Locatie
STUK Expozaal
Prijs
gratis
Duur
60'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs
Organisator
STUK kunstencentrum

STUK presenteert een zorgvuldige selectie films en prints van de Britse kunstenares Helen Cammock. Cammock, die in 2019 de Turner Prize won, is geïnteresseerd in geschiedenissen, auteurschap, het vertellen van verhalen en opgraven van niet-gehoorde, uitgesloten en vergeten stemmen. Haar werk kan gelezen worden als essayistische mijmeringen waarbij ze eigen teksten en beelden combineert met reeds bestaande teksten uit literatuur, poëzie en filosofie, en archiefbeelden. Haar werken verbinden het intieme met het politieke. Schijnbaar moeiteloos beweegt ze van zeer persoonlijke verhalen naar een heldere uitleg van de geschiedenissen en machtsstructuren die het decor vormen waarin deze persoonlijke verhalen zich afspelen. Haar werk maakt duidelijk hoe deze geschiedenissen doorleven, belichaamd in mensen en hun verhalen, wachtend om naar buiten te komen. 

Schoolgroepen van maximaal 25 leerlingen kunnen de expo bezoeken op weekdagen van 9u tot 18u mits tijdige reservatie. Stuur een mail naar ilse.vanessche@stuk.be. Vermeld datum en uur waarop je een rondleiding wil boeken, de naam van de school, de studiegraad, het aantal leerlingen en begeleiders en de naam en mobiel nummer van de contactpersoon. Onze publieksmedewerker neemt dan contact met jou op. 

Voor bijkomende inlichtingen kan je bellen naar Ilse Van Essche 016 320 303.

Deze tentoonstelling kan gecombineerd worden met de solotentoonstelling van Belgisch kunstenaar Jan Duerinck. In zijn beeldend werk vertrekt Duerinck vanuit een fascinatie voor bepaalde vormen die hij in een variëteit van materialen aan een uitgebreid onderzoek onderwerpt. Zo komen, tegen een achtergrond van maatschappelijke contexten, verschillende impliciete en expliciete betekenissen naar boven. Duerinck leert ons op die manier opnieuw kijken; intens en ongedwongen tegelijkertijd. Deze tentoonstelling wordt gepresenteerd i.s.m Cas-co, in STUKcafé. 

Helen Cammock – installatie 'Che si puo fare' – copyright: Stephen White