Gepland op:

  • 23/10/2021 - 20:00
Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
10 euro per persoon
Duur
100'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs derde graad
Leeftijd
16+
Organisator
30CC

Opgelet! Deze voorstelling kan je hier aan 50% korting reserveren tot en met vrijdag 27 augustus 2021 – 23.59 uur. Daarna kan je vanaf 7 september tickets reserveren met 10% korting via 016 300 900, volgens de openingsuren van 30CC.

--

Wist je dat de Big Bang-theorie geschreven is in Leuven? Professor Georges Lemaître zette Leuven stevig op de kaart met zijn baanbrekend onderzoek naar het ontstaan van ons universum.

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang brengt op ambitieuze wijze wetenschap en kunst samen in tentoonstellingen, installaties, voorstellingen, happenings, lezingen en meer.

Tijdens de Feest van de Oerknal  komen diverse stemmen aan bod. Een leerrijke en boeiende avond in het teken van Big Bang.

 Thomas Hertog, verbonden aan KU Leuven,  werkte samen met Stephen Hawking aan een nieuwe theorie over de oorsprong van het heelal. Volgens hen is het universum eindig en minder complex dan we dachten.

Heino Falcke, hoogleraar astrofysica aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, maakte de allereerste foto van een zwart gat en vertelt ons hoe we als mens zover zijn gekomen: van de allereerste blik van de oermens naar de hemel en wat dit raadselachtig fenomeen kan betekenen voor de mensheid.

Marjolijn van Heemstra is als schrijfster aangesteld als “Associated Writer” bij de nieuwe expo in Parcum, die geheel in het teken staat van Knal! Haar nieuw boek verschijnt deze maand bij De Correspondent.

Auteur Frank Westerman brengt stukken uit De Kosmische Komedie en slaat een brug tussen hemel en aarde en geeft prijs waarom we als mens ons verlangen op de kosmos blijven richten. Leuvense cellist Stijn Kuppens creeërt de gepaste soundtrack.

Waarom aanbevolen door onze programmator Danny?

 Omdat Leuven dit najaar helemaal in het teken staat van (de oer)KNAL. Een avond vol verhalen en weetjes op een boeiende manier gebracht.