Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
28 euro per persoon
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs eerste graad
Organisator
30CC

(dit programma is uitsluitend voor diegene die inschreven voor MUZEtte 2020 en dus niet apart te reserveren)

--

De mens deelt 50% van zijn DNA met fruitvliegjes en goudvissen. Onze DNA-volgorde is niet veel anders dan die van een banaan. En we hebben minder genen dan een worteltje. Dus laat ons niet te hoog van de toren blazen.   Maar één ding maakt onze mensensoort volstrekt uniek: het verzinnen van verhalen.

Op de dag zonder gisteren: OERKNAL! Het begin van alles: ruimte, materie en tijd.

De Belg Georges Lemaître kwam met deze wonderlijke theorie op de proppen, in een tijd waarin haast iedereen dacht dat het universum altijd hetzelfde was geweest en zou blijven. Iedereen verklaarde hem gek. Later kreeg hij gelijk. Wetenschappers als Georges zullen er gelukkig altijd zijn. De buitenbeentjes, de misfits, de onruststokers, de tegendraadsen. Zij die zo gek zijn om de wereld te willen veranderen, En het dan ook nog doen. Maar hoe onderscheiden we de kwakzalvers van de genieën? Waarom geloven nog steeds zoveel mensen dat de aarde plat is, dat de maanlanding nooit heeft plaats gevonden en dat de verschrikkelijke sneeuwman echt bestaat? Waarom aanbevolen door ons programmator Fernande:

Creatie geïnspireerd door het BIG BANG stadsfestival dat in Leuven loopt vanaf midden oktober 2021 tot midden januari 2022 (KU[N]ST. Bij dit Leuvense gezelschap zijn alle medewerkers zowel actief in het brede jeugd- en volwassenentheater (bij o.a. hetPaleis, fABULEUS, BATMAT, Collectief Verlof, Het Kwartier, Studio Orka) als in het (hoger) onderwijs en de kunsteducatie (bij o.a. de opleiding drama van LUCA School of Arts, Wisper, Mooss, Koning Kevin en verschillende academies).

tekst en eindregie  Carl von Winckelmann  spel  Steven Beersmans, Heleen Desmet en Bram Kelchtermans  productie   en   dramaturgie  Sabien Van Moorter

Meer info: https://www.fernandspeelt.be/