Gepland op:

  • 22/04/2024 - 10:30 Volzet - Wachtlijst
Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
6 euro per persoon
Onderwijsgraad
Lager onderwijs tweede graad, Lager onderwijs derde graad, Buitengewoon onderwijs
Leeftijd
8+
Organisator
30CC

Bij het eerste ochtendgloren komt het Natchav-circus aan in de stad. Met klinkende hamers zetten ze hun tent op. Het publiek stroomt enthousiast toe. Maar het stadsbestuur ziet hen minder graag komen. Ze willen hen verdrijven, maar de circusartiesten laten niet zomaar over zich heen lopen. Natchav, "weggaan, vluchten" in het Romani, vertelt over de avonturen van een circus dat, om vrij te blijven, alle wetten tart. Als een live gemonteerde film, met uitmuntend schaduwtheater, nemen de vier manipulatoren en twee muzikanten je mee op een weergaloos avontuur. Door realiteit en fantasie te mengen laat Natchav je proeven van vrijheid.

Les Ombres Portées werd in 2009 opgericht door een groep mensen die reeds samenwerkten vanuit verschillende disciplines: muziek, scenografie, constructie, tekenen, fotografie... In totaal bestaat het collectief uit een tiental kunstenaars en technici. Les ombres portées herontdekt schaduwtheater met een originele en vernieuwende poëtica door voorstellingen aan te bieden voor alle doelgroepen, zonder woorden, met live muziek. Ze grijpen elk project aan als een kans om een nieuwe scenografie en een unieke muzikale esthetiek te ontwikkelen. Telkens gekoppeld aan een bijzonder onderwerp.

We dragen deze voorstelling op aan Olivier Cueto, lid van het gezelschap, die ons in maart 2020 verliet. Hij bedacht, creëerde en speelde deze voorstelling met ons tot het einde.

concept en realisatie Les ombres portées manipulatie en licht Erol Gülgönen, Florence Kormann, Frédéric Laügt en Marion Lefebvre muziek Séline Gülgönen (klarinet, accordeon, percussie) en Jean Lucas (tromboon, accordeon, percussie) licht Nicolas Dalban-Moreynas geluid Corentin Vigot kostuum Zoé Caugant spreiding Christelle Lechat administratie Sarah Eliot met dank aan Léo Maurel, Baptiste Bouquin, Jean-Yves Pénafiel, Francine Benotman, Jacques Bouault, Stéphane Revelant en Elsa Vanzande coproductie Maison de la Culture de Nevers Agglomération, La Minoterie, Dijon, Le Théâtre scène conventionnée de Laval, Théâtre-Sénart, scène nationale, TJP CDN Strasbourg - Grand Est

foto Tomas Amorim

Meer info: https://www.lesombresportees.fr