Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
6 euro per persoon
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Leeftijd
12+
Organisator
30CC

Opgelet! Deze voorstelling kan je hier aan 50% korting reserveren tot en met vrijdag 27 augustus 2021 – 23.59 uur. Daarna kan je vanaf 7 september tickets reserveren met 10% korting via 016 300 900, volgens de openingsuren van 30CC. 

--

De mens deelt 50% van zijn DNA met fruitvliegjes en goudvissen. Onze DNA-volgorde is niet veel anders dan die van een banaan. En we hebben minder genen dan een worteltje. Dus laat ons niet te hoog van de toren blazen.   Maar één ding maakt onze mensensoort volstrekt uniek: het verzinnen van verhalen.

Op de dag zonder gisteren: OERKNAL! Het begin van alles: ruimte, materie en tijd.

De Belg Georges Lemaître kwam met deze wonderlijke theorie op de proppen, in een tijd waarin haast iedereen dacht dat het universum altijd hetzelfde was geweest en zou blijven. Iedereen verklaarde hem gek. Later kreeg hij gelijk. Wetenschappers als Georges zullen er gelukkig altijd zijn. De buitenbeentjes, de misfits, de onruststokers, de tegendraadsen. Zij die zo gek zijn om de wereld te willen veranderen, En het dan ook nog doen. Maar hoe onderscheiden we de kwakzalvers van de genieën? Waarom geloven nog steeds zoveel mensen dat de aarde plat is, dat de maanlanding nooit heeft plaats gevonden en dat de verschrikkelijke sneeuwman echt bestaat?

Waarom aanbevolen door ons programmator Fernande:

Creatie geïnspireerd door KNAL! Stadsfestival van de Big Bang, dat loopt vanaf midden oktober 2021 tot eind januari 2022 (KU[N]ST. Bij dit Leuvense gezelschap zijn alle medewerkers zowel actief in het brede jeugd- en volwassenentheater (bij o.a. hetPaleis, fABULEUS, BATMAT, Collectief Verlof, Het Kwartier, Studio Orka) als in het (hoger) onderwijs en de kunsteducatie (bij o.a. de opleiding drama van LUCA School of Arts, Wisper, Mooss, Koning Kevin en verschillende academies).

tekst en eindregie Carl von Winckelmann spel Steven Beersmans, Heleen Desmet en Bram Kelchtermans productie en dramaturgie Sabien Van Moorter

Meer info: https://www.fernandspeelt.be/