Locatie
30CC/Minnepoort
Prijs
6 euro per persoon
Duur
50'
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Lager onderwijs tweede graad, Lager onderwijs derde graad
Leeftijd
8+
Organisator
30CC

Aan het hof van de laatste Tsaar, Nicolaas II, gonst het van de geruchten, halve complotten en hele intriges. Middelpunt van dit alles is de ‘bezeten monnik’ Raspoetin: gebedsgenezer en vertrouweling van de tsarina. Door sommigen aanbeden, door velen gehaat, maar vooral door iedereen gevreesd. 

100 jaar na zijn dood ontrafelt Theater Tieret heel zorgvuldig de waarheid achter de mythe. In een wolk van wierrook en kruitdamp vertellen we het verhaal van de laatste Tsaar, de wonderschone liefde tussen kroonprins Aleksej en zijn zus Anastasia en vooral het verhaal van hem … Raspoetin!

Voor RASPOETIN dook Tieret in de geschiedenisboeken om ons publiek mee te nemen naar het duistere Rusland van de laatste Tsaar. Met als resultaat - op algemene aanvraag na 2 overenthousiast onthaalde tournees (2018-2020) - een meeslepende, historische én hysterische rollercoaster vol poppen, muziek en zwarte magie. Hier vloekt men niet … Raspoetin ziet u!

Spel: Vik Noens, Joost Van den Branden, Bart Van der Heijden Scenario en tekst Joost Van den Branden Coaching Gert Dupont Poppen Patrick Maillard Muziek Geert Noppe (Yevgueni) Kostuums Hanne Geerts Techniek Steven Bosmans coproductie CC Sint-Niklaas

foto Danny Wagemans

Meer info: https://www.tieret.be/

Download