Locatie
30CC/Wagehuys
Prijs
8 euro per persoon
Duur
70'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs, Volwassenenonderwijs
Leeftijd
16+
Organisator
30CC

Opgelet! Deze voorstelling kan je hier aan 50% korting reserveren tot en met 7 juni 2022 – 23.59 uur. Vanaf 15 juni kan je aan 10% reserveren aan 30CC/Ticketbalie of via 016 27 40 00 volgens de openingsuren van 30CC.

Vijf Pinokkio’s proberen echte jongens te worden. In een geflipt libretto bezingen ze popcultuur, online profilering en de avonturen van een houten pop. In een parade van imposante decorstukken, afgelijnde choreografieën, bonkende beats en kitscherige kostuums verdwalen ze steeds verder in de schemerzone tussen echt en nep.

 

Deze muziektheatervoorstelling biedt een kritisch perspectief voor een cultuur waarin de dingen pas bestaansrecht krijgen wanneer ze geshared worden en waarin authenticiteit een even gewichtig als hol begrip is geworden.

 

Het resultaat? Een tragikomische ontsnappingspoging uit de kunstmatigheid van ons bestaan. In de vorm van een bombastische musical -en tegelijk de making-of van die musical- gaat More Dogs op zoek naar de authenticiteit van onze eigen fictie, of naar de fictie van onze eigen authenticiteit.

 

Het collectief More Dogs bestaat uit vijf jonge muziektheatermakers die samen drama studeerden aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. In 2017 werden de jonge acteurs geselecteerd voor Orkater/De Nieuwkomers en in 2018 debuteerden ze met Zeitgeber. Na een première tijdens Theater Aan Zee 2018 en een theatertour in 2019, stond de voorstelling afgelopen zomer op Lowlands Festival. REAL BOYS werd hun tweede voorstelling bij Orkater/De Nieuwkomers en werd in 2021 geselecteerd voor zowel het Nederlandse als het Vlaamse TheaterFestival.

 

“Dialogen vloeien over in sterk uitgevoerde liedjes waarin muziekstijlen en -referenties smakelijk worden vermengd met precies het juiste vleugje bombast dat hoort bij een musical.” (Het Parool)

 

“Het staat als een huis, de voorstelling Real Boys: tegelijk een (poging tot) musical over Pinokkio, ‘the making of’ van die musical, commentaar op beide én een swingend popconcert. (...) Real boys is opnieuw een geslaagde productie uit de onuitputtelijke Orkater/De Nieuwkomersbron, een overrompelende theaterervaring waar de energie en het spelplezier van afspat.” (Theaterkrant: keuze van de criticus) Real boys door More Dogs, Orkater/De Nieuwkomers – Theaterkrant

 

 “More Dogs zorgt met Real Boys voor een uiterst gelaagde en geslaagde voorstelling waarin intelligentie en toegankelijkheid gecombineerd worden op een manier die je slechts zelden ziet.” (**** Scènes)

Waarom aanbevolen door programmator Siebe:

Een zeer energetische en jonge mix van theater en muziek, je wordt letterlijk vanaf de eerste noot van je sokken geblazen met hun beats, gekke personages en humoristische spanning doorheen het de metalasagne dat het stuk is. 

concept, uitvoering en muziek Viktor De Greef, Gode Kempen, Robin Keyaert, Julien Neirynck en Elias Vandenbrouck regie Peter Seynaeve eindregie Titus Tiel Groenestege muzikale begeleiding Peter Spaepen decor Ruben Wijnstok kostuums Esmee Thomassen 

foto Ben van Duin