Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
7 euro per persoon
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Leeftijd
15+ (vanaf 4e jaar secundair)
Organisator
30CC

(!) Extra-murosactiviteiten kunnen tot nader order niet. We behouden grotendeels ons programma zodat we bij eventuele versoepelingen onmiddellijk kunnen schakelen. Je kan nu al jouw interesse laten blijken door reeds in te schrijven. De definitieve bevestigingen gebeuren dan -in overleg- enkele weken voordien.

Meer info: info@30CC.be

--

Het is 1919. De Grote Oorlog is voorbij. Een kleine, scheve vrouw staat op een omgekeerde kist op de Potsdamerplatz in Berlijn. Rosa Luxemburg spreekt. Iedereen blijft staan en luistert. Ze is vrouw, immigrante, Joodse en ze loopt mank. Ze spreekt van hoop, democratie, vrede en een eerlijke maatschappij. Ze schrijft boeken vol brieven en pamfletten, getekend: ,Rosa. Enkele weken later raakt een kogel haar slaap. Een zwevende pianiste, een zangeres, een actrice en een mysterieus vrouwenkoor brengen haar levensverhaal vanop die brug boven het Landwehrkanaal, waar het eindigde. Met de woorden van Rosa zelf en met de spanning van een detectiveverhaal.

“Wie niet beweegt, merkt zijn ketens niet.” (,Rosa.)

  • Bij de voorstelling hoort een bijzonder traject met de leerlingen. Ze worden uitgedaagd tot onverwachte ontmoetingen met ‘het/de ander’: andere meningen, overtuigingen en keuzes. Hou je je koppig vast aan je eigen mening? Zoek je verschillen op, of ga je ze uit de weg,..? Niet alleen via workshops, maar ook door klassikale uitdagingen en actieve, onverwachte ontmoetingen. Meer info over dit traject vind je op http://www.tgvagevuur.be/rosa. 
    Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar www.30CC.be.

concept en regie Koen Boesman
concept en muziek Peter Spaepen met Iris Van Cauwenbergh, Aline Goffin en Elisabeth De Loor
zang Brussels Experimental olv Floris Lammens
decor Ief Spincemaille en Geert Jonkers
kostuum
Jana Roos
coaching Johan Heldenbergh en Sybrand Van der Werf

foto TG Vagevuur

Meer info: https://www.tgvagevuur.be/rosa/