Gepland op:

  • 17/02/2022 - 13:30
Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
7 euro per persoon
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Leeftijd
15+ (vanaf 4e middelbaar)
Organisator
30CC
Tweede keuze
De Barbaren
De Gemoederen

100 jaar geleden. Het is 1919. De Grote Oorlog is voorbij. Een kleine, scheve vrouw staat op een omgekeerde kist op de Potsdamerplatz in Berlijn. Rosa Luxemburg spreekt. Iedereen blijft staan en luistert. Ze is vrouw, immigrante, Joodse en ze loopt mank. Ze spreekt van hoop, democratie, vrede en een eerlijke maatschappij. Ze schrijft boeken vol brieven en pamfletten, getekend: ,Rosa. Enkele weken later raakt een kogel haar slaap. Een zwevende pianiste, een zangeres, een actrice en een mysterieus vrouwenkoor brengen haar levensverhaal vanop die brug boven het Landwehrkanaal, waar het eindigde. Met de woorden van Rosa zelf en met de spanning van een detectiveverhaal.

“Wie niet beweegt, merkt zijn ketens niet.” (,Rosa.)

TG Vagevuur maakt samen met Brussels Experimental episch, meerstemmig en sprekend theater met live muziek. Het gezelschap maakt toegankelijke voorstellingen rond stevige thema’s, die dwingen tot nadenken. Muziek en spreken versmelten, talen vergroeien rond twijfelende en zoekende, herkenbare helden van elke dag. Scherp acteursspel, live muziek en een monumentaal decor: een meeslepende ervaring.

  • Voor leerlingen die naar de voorstelling komen, bieden we een rijk omkaderingspakket. Klik op het document onder de foto voor meer info.

concept en regie Koen Boesman concept en muziek Peter Spaepen spel Iris Van Cauwenbergh, Aline Goffin en Elisabeth De Loore zang Brussels Experimental o.l.v. Floris Lammens decor Ief Spincemaille kostuums Jana Roos coaching Johan Heldenbergh en Sybrand Van der Werf

foto Sien Verstraeten

Meer info: https://www.tgvagevuur.be/

Download