Locatie
30CC/Predikherenkerk
Prijs
8 euro per persoon
Duur
60'
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs derde graad
Organisator
STUK kunstencentrum

In de het unieke kader van de Predikherenkerk gidst Alexander Vantournhout je samen met vijf  dansers-acrobaten langs een parcours van, met elkaar resonerende, microperformances. De zes performers halen je uit je comfortabele zitje en zetten je als toeschouwer - letterlijk - in beweging. Wandel rond en laat je meevoeren.

Screws zet de verhouding tussen lichaam en object op zijn kop. Voorwerpen worden vastgemaakt aan het lichaam en bieden steun en grip, helpen om de performers in evenwicht te houden of net niet. Ze zorgen ervoor dat de zwaartekracht overwonnen kan worden of dat die net nog méér gevoeld wordt. Met behulp van o.a. ijssteigers, bowlingballen en antizwaartekrachtschoenen tarten de dansers de regels van de fysica.

Geschoold in zowel hedendaagse dans (P.A.R.T.S.) als circus (ESAC) zet hij met Screws een volgende stap in zijn zoektocht naar het creatief, kinetisch potentieel van fysieke limitaties, en de relatie of grens tussen performer en object.

Choreografie/ circografie: Alexander Vantournhout
Creatie en performance: Petra Steindl, Josse De Broeck, Felix Zech, Hendrik van Maele, Emmi Väisänen, Alexander Vantournhout/Axel Guérin
Dramaturgie: Sébastien Hendrickx
Intellectual in residence: Rudi Laermans
Chorografische hulp: Anneleen Keppens, Martin Kilvady
Kostuums: Anne-catherine Kunz
Techniek: Rinus Samyn
Lichtontwerp: Tim Oelbrandt
Techniek ontwerp: Bert Van Dijck, Rinus Samyn, Tom Reynaerts, Tom Daniels
Constructeur: Willy Cauwelier

foto © Bart Grietens