Gepland op:

  • 16/10/2020 - 20:00
Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
10 euro per persoon
Onderwijsgraad
Secundair onderwijs, Secundair onderwijs derde graad, Hoger onderwijs
Leeftijd
16+
Organisator
30CC

Opgelet (1) De capaciteit is hier bewust laag ingesteld om optimale gezondheidsmaatregelen te voorzien. Onvoldoende plaats voor je groep? Dan doe je toch best aanvraag. We bekijken wat de mogelijkheden zijn.
Elke leerling wordt gezien als een aparte bubbel, tenzij anders aangegeven.

Opgelet (2) Deze voorstelling kan je hier aan 50% korting reserveren tot en met 1 september – 23.59 uur. Vanaf 8 september kan je aan 10% reserveren aan 30CC/Ticketbalie of via 016 300 900 volgens de openingsuren van 30CC.
 

-

Patricia Vanneste (Balthazar, Cordette, Oko Yono, Driftwood) treedt trots naar buiten met haar soloproject Sohnarr. Met haar debuutplaat Coral Dusk leidt ze ons door verstilde landschappen en afgelegen gebieden. Back to basics dat is haar hoofdmotto. Eind 2018 pakte Patricia haar koffer, en reisde ze in haar eentje door de uitgestrekte herfstlandschappen van Zweden en Noorwegen. Veel bagage had ze niet. Twee violen, een microfoon, een laptop, een midi-keyboard en een goed paar stapschoenen. Dat was het zowat. Ze zocht de meest afgelegen plekjes op die ze kon vinden, wentelde zich in de imposante eenzaamheid van deze adembenemende omgeving en voelde zichzelf vervagen. Deze zeer persoonlijke reis vertaalt ze in nummers.

“In Scandinavië vond ik wat ik nodig had: bossen, bergen en meren. Voor mij is dat de kracht van de natuur: ik voelde me enorm klein, en had niet langer de behoefte om iets voor te stellen. Ik kon gewoon zijn.”

  • Bezoek  'de Sjel'

Omdat natuur zo belangrijk is geweest in haar artistieke proces, ontwierp Vanneste in combinatie met de plaat ook een installatie om haar ervaring in het hoge noorden dichter bij de luisteraar te brengen. 

De installatie is een kubus bekleed met spiegels die vanaf dit voorjaar een aantal weken naar een ander natuurgebied in Vlaanderen gaat reizen. Locatie en data bezoek worden nog bepaald.

Snorri Hallgrímsson (IJsland)

 De IJslandse componist en multi-instrumentalist begon als klassieke gitarist. Zijn liefde voor filmmuziek zette hem ertoe aan eigen muziek te schrijven. Hij combineert zijn klassieke achtergrond met elektronica, koormuziek en filmmuziek. Hij werkte lange tijd samen met Ólafur Arnalds aan o.a. The Chopin project (CCHA, 2015), Island songs en de score voor de crimi Broadchurch, maar sloeg daarna zijn vleugels uit met zijn debuut Orbit. Daarop een prachtige mix van strijkers, elektronica en zang. Dit voorjaar leverde hij prachtige muziek bij “Chasing the Present”, een documentaire over een man die een persoonlijke strijd levert tegen angst. In deze film zijn er ook rollen weggelegd voor Marina Abramovic en Russel Brand. De co-productie is in handen van Olafur Arnalds.

foto Jan Opdekamp