Gepland op:

  • 30/06/2022 - 30/06/2023
Locatie
Museum voor Dierkunde KU Leuven
Prijs
gratis
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Lager onderwijs eerste graad, Lager onderwijs tweede graad, Lager onderwijs derde graad, Secundair onderwijs, Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad, Buitengewoon onderwijs, Hoger onderwijs, Voor leerkrachten, Kleuteronderwijs, Volwassenenonderwijs
Organisator
Museum voor Dierkunde KU Leuven

Het Museum voor Dierkunde behoort tot het indrukwekkende wetenschappelijke erfgoed van de KU Leuven. De verzameling opgezette dieren dateert overwegend uit de 19de eeuw, maar exemplaren in vloeistof bewaard zijn doorgaans van een recentere datum.

Dankzij deze collectie vormt het museum een goede aansluiting bij lessen over de diversiteit van het dierenrijk. Alle klassen worden vertegenwoordigd in het museum met prachtige exemplaren. Hiernaast visualiseert en beschrijft het museum verscheidene concepten uit de biologie. Enkele voorbeelden zijn evolutie, dimorfisme, de embryonale ontwikkeling van de mens, parasitisme, etc. 

Openingsuren

Het museum is vrij (gratis) te bezoeken tijdens KU Leuven-werkdagen van 8u tot 17u. De academische kalender geeft een overzicht van de sluitingsdagen. 

Toegankelijkheid

Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers; er is een lift aanwezig in het gebouw evenals toiletten (2de verdieping).

Het museum kan steeds vrij bezocht worden tijdens de diensturen (8u - 17u).

Meer info: https://bio.kuleuven.be/museum