Gepland op:

  • 14/12/2021 - 19:00
Locatie
30CC/Schouwburg
Prijs
9 euro per persoon
Duur
70'
Onderwijsgraad
Lager onderwijs, Basisonderwijs derde graad, Secundair onderwijs, Secundair onderwijs eerste graad, Secundair onderwijs tweede graad, Secundair onderwijs derde graad
Organisator
30CC

Opgelet! Deze voorstelling kan je hier aan 50% korting reserveren tot en met vrijdag 27 augustus 2021 – 23.59 uur. Daarna kan je vanaf 7 september tickets reserveren met 10% korting via 016 300 900, volgens de openingsuren van 30CC.

--

Muziek, literatuur en filosofie. Gaat dat samen? Ja! Dat bewijzen Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet al jaren. Steeds opnieuw slagen ze erin een wonderbaarlijke sfeer te scheppen van weemoed en verlangen, absurde redenaties en feestelijke avontuurlijk-heid. In Wie Zouden Wij Anders Zijn… brengen ze een poëtische selectie uit de dieren-verhalen. Over de tijd, over afscheid nemen en over te zijn of niet te zijn. In 2021 vieren Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet hun 15 jarig bestaan. Ze grijpen deze viering aan om een laatste keer langs te komen naar Leuven. Want ja, we nemen hierna afscheid van deze mooie dierenverhalen live op het podium.

Als ik de olifant was, dacht de mammoet, wat zou ik dan gelukkig zijn! Dan was het nu en niet toen. (uit: Het Wezen van de olifant) 

Waarom aanbevolen door onze programmator Danny?

Goed voor tijdens de lessen Nederlands, Muzische Vorming of filosofie. 

Met de teksten van Toon Tellegen vind je veel ingangen om mee aan de slag te gaan. Zijn filosofisch getinte verhalen zijn een ideaal gesprekstof om een bepaalde thematiek, gedrag of inhoud bespreekbaar te maken. Ontdek ook de geneugtes van Jazz. Veelal geïmproviseerde muziek. Hoe spelen ze op elkaar in? Want tekst en live jazz muziek combineren, lijkt makkelijk, maar is dat niet.


 

met Toon Tellegen (verteller), Corrie van Binsbergen (gitaar), Joost Buis (trombone en lapsteel), Albert van Veenendaal (piano), Hein Offermans (bas) en Alan Purves (percussie)