6 activiteiten gevonden

Dit is Europa (avondvoorstelling)

Met ‘Dit is Europa’ schreef Hendrik Vos de geschiedenis van de Europese eenmaking die iedereen wou lezen. Er was nooit een draaiboek of een breed gedragen plan, en toch ontstond, stap voor stap, de Europese Unie.
Literatuur Muziektheater

Afrika Filmfestival 2024

Jaarlijks kan je 16 dagen lang Afrikaans talent ontdekken tijdens het Afrika Filmfestival in Leuven van 19 april tot 5 mei 2024. Het festival biedt een brede waaier aan sterke films, kortfilms en documentaires uit Afrika of van de Afrikaanse diaspora, met nabesprekingen, panelgesprekken en conferenties. Je kan er ook terecht voor een fashion show, een dansvoorstelling, een tentoonstelling en zoveel meer.
Cultuureducatie Erfgoed Expo Film Dans Performance

Marlene (avondvoorstelling)

De internationale Broadwayhit Marlene komt naar Leuven, een wervelende show met sterperformer Sven Ratzke in de rol van legende Marlene Dietrich. Zij was wereldberoemd als filmgodin vol mysterie en glamour, en beleefde als chansonnière een tweede wereldcarrière. De laatste jaren van haar leven verkoos ze de totale isolatie, volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement.
Musical Show

Afrika Filmfestival presents Making Men

Making Men is een co-creatie van een Afro-contemporary dansvoorstelling. De voorstelling focust op het thema gender en meer bepaald op mannelijkheid: de evolutie ervan en de impact op onze maatschappij, in het bijzonder op jonge mannen. Het is de co-creatie van een choreografische taal gebaseerd op diverse artistieke en culturele ideeën.
Film Dans Performance Theater Workshop Lezing Monoloog

Human Instruction Manual

Elke machine heeft een gebruiksaanwijzing. Wat als wij er ook één zouden hebben? 'Human Instruction Manual' is een dansproductie met een aanstekelijke elektronische soundtrack over hoe moeilijk het is om elkaar écht te doorgronden.
Dans

Nelly & Nadine

1945. Een vrouw met Aziatische roots kijkt recht in de camera. Nadine Hwang is één van de overlevenden die van het concentratiekamp Ravensbrück naar Zweden werd overgebracht. Een jaar eerder ontmoette ze in het kamp Nelly, de liefde van haar leven. Met bijzondere archiefbeelden wordt het wonderlijke levensverhaal van beide vrouwen verteld, een fantastisch en verrassend liefdesverhaal dat je nooit meer zal vergeten.​
Film