De partners van School met cultuur doen er alles aan om er voor te zorgen dat een bezoek in schoolverband volledig coronaproof kan gebeuren. Lees per partner de geldende veiligheidsmaatregelen.


30CC

Cinema ZED

De Bib Leuven

Erfgoedcel Leuven

Erfgoedcel Leuven biedt twee kunsteducatieve pakketten aan die je zelf in de klas kan gebruiken. Alleen de coronamaatregelen van jouw school zijn dus van toepassing.

M Leuven

M Leuven biedt op dit ogenblik per onderwijsniveau slechts 1 rondleiding aan. Die rondleiding is volledig aangepast aan de geldende maatregelen. Na de Paasvakantie wordt het aanbod opnieuw verruimd. 

Een mondmasker is verplicht boven de 12 jaar.

Informatie van de Vlaamse overheid

Extra-murosactiviteiten zullen dit schooljaar niet op dezelfde manier verlopen. Op de website van Onderwijs Vlaanderen kan je terecht voor de laatste updates. 

Het nieuwe schooljaar start in pandemie code geel. Het organiseren van extra muros activiteiten is afhankelijk van de fase en het onderwijsniveau.

Basisonderwijs

*Fase geel: extra-murosactiviteiten kunnen doorgaan. Personeel en leerlingen leven wel de veiligheidsmaatregelen die gelden voor de samenleving na.

*Fase oranje: extra-murosactiviteiten worden opgeschort. Uitzondering hierop zijn zwemlessen. Personeel en leerlingen leven wel de veiligheidsmaatregelen die gelden voor de samenleving na.

*Fase rood: extra-murosactiviteiten worden opgeschort.

Secundair onderwijs

*Fase geel en oranje: extra-murosactiviteiten worden opgeschort. Uitzondering hierop zijn observatieactiviteiten en praktijklessen op verplaatsing in functie van de opleiding en de zwemlessen. Personeel en leerlingen leven wel de veiligheidsmaatregelen die gelden voor de samenleving na.

*Fase rood: extra-murosactiviteiten worden opgeschort.

Op basis van de huidige richtlijnen kunnen de meeste secundaire scholen momenteel niet of slechts zeer beperkt gebruik maken van ons aanbod. Vermits deze richtlijnen nog kunnen veranderen willen we hen echter nu al de kans geven om vrijblijvend in te tekenen op onze extra-murosactiviteiten.