51 activiteiten gevonden

Emil & Ida van de Hazelhoeve

Emil en zijn zusje Ida illustreren het heimwee van Astrid Lindgren naar de gelukkige kinderjaren op het idyllische Zweedse platteland aan het begin van de vorige eeuw. De film is dan ook gepast vormgegeven in een heerlijk nostalgische sfeer van een geanimeerd prentenboek.​
Film

Réparer les Vivants

De 19-jarige Simon wordt hersendood verklaard na een zwaar ongeval. Zijn ouders moeten nu snel de moeilijke beslissing nemen om zijn organen al dan niet af te staan. Tegelijkertijd heeft Claire, moeder van 2 kinderen, snel een nieuw hart nodig. Het hart van Simon.
Film

Cloudboy

Een Vlaamse jeugdfilm met een ontroerend verhaal, poëtische accenten en een bijzondere cinematografie. Ook de natuur speelt een belangrijke rol en de rendieren maken beslist indruk op de kijkers.
Film

Ceres

Koen, Daan, Sven en Jeanine werken mee op de boerderij van hun ouders. Eerst dromen ze ervan om het leven als boer verder te zetten, maar langzaamaan begint hun kijk breder te worden en worden ze nieuwsgierig naar wat er voorbij de akkers ligt.
Film

Earth: Een Onvergetelijke Dag

De BBC neemt je gedurende één etmaal mee op een magnifieke reis op onze planeet en brengt tal van dieren op een unieke manier in beeld.
Film

Au Révoir là-haut

​In Au revoir là-haut zien we een onwaarschijnlijke vriendschap ontstaan tussen twee Franse veteranen uit de Eerste Wereldoorlog.
Film

Joyeux Noël

Deze film is geïnspireerd op een waar gebeurd verhaal uit de Eerste Wereldoorlog, tijdens de memorabele kerstavond van 1914.
Film

Solan en Ludwig: De Grote Kaasrace

In deze uitermate frisse animatiefilm staan de koddige personages garant voor heel veel humor en plezier. Maar tegelijk is dit ook een ode aan de fantasie en het talent om onder alle omstandigheden het hoofd boven water te houden.
Film

Girl

Net als vele meisjes droomt de 15-jarige Lara van een carrière als ballerina. Ze werkt dan ook keihard op de balletschool en trotseert niet alleen de intense lessen, maar ook haar lichaam dat tegenstribbelt. Lara is immers geboren als jongen.
Film

Lady Bird

We volgen Christine ("Lady Bird") in haar laatste jaar van de middelbare school. Ze heeft een hoogst innemende persoonlijkheid, die op hilarische wijze zowel zichzelf als de mensen en wereld rondom haar in vraag durft stellen, in haar tocht naar het volwassendom.​
Film