25 activiteiten gevonden

The Zookeepers Wife

Antonina en haar man Jan Zabinski werken als dierenverzorgers in de dierentuin van Warschau. Wanneer in 1939 de nazi’s het land binnenvallen, worden ze gedwongen te werken onder bevel van de Duitse zoöloog Lutz Heck.
Film

Miniscule

Deze film over klein en groot (perspectief), goed en kwaad, soortgenoten en erbij horen, de magische natuur én bovenal véél avontuur, zal door je leerlingen (en jezelf) zeker gesmaakt worden.
Film

Draken & Deuntjes

Draken & Deuntjes’ zijn vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes voor jonkvrouwen en ridders.
Film

Moonlight

De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en vertelt een adembenemend mooi en tijdloos verhaal over menselijke relaties en zelf-ontdekking.
Film

Cloudboy

Een Vlaamse jeugdfilm met een ontroerend verhaal, poëtische accenten en een bijzondere cinematografie. Ook de natuur speelt een belangrijke rol en de rendieren maken beslist indruk op de kijkers.
Film

The man who saved the world

Een uitzonderlijk verhaal dat nogmaals bewijst dat feit soms fictie veruit overtreft én een portret van een held die eigenlijk de ultieme anti-held is.
Film

Stranger in Paradise

Op het snijvlak van documentaire en fictie onderzoekt Stranger in Paradise de machtsverhouding tussen Europa en migranten. Wir Schaffen Das. Of toch niet?
Film

Tschick

Deze film is gebaseerd op een populaire Duitse jeugdroman. Deze bijzonder ontwapenende roadmovie heeft vaart en zal tieners moeiteloos meetrekken in de belevenissen van Maik en Tschick, epische landschappen en de heerlijk frisse soundtrack.
Film

Gruwelijke Rijmen

Gruwelijke Rijmen zijn twee korte animatiefilms waarin een heleboel klassieke sprookjes worden gecombineerd.
Film

Mannetje Tak

Een hartverwarmende kortfilm met ronkende rijmen, een tikkeltje spanning en charmante takjes, die kleuters volledig inpalmt. De film wordt voorafgegaan door vier korte – sublieme – animatiefilms. Een magnifieke compilatie!
Film