18 activiteiten gevonden

Earth: Een onvergetelijke Dag

De BBC neemt je gedurende één etmaal mee op een magnifieke reis op onze planeet en brengt tal van dieren op een unieke manier in beeld. Door de steeds nieuwere technologie (nachtcamera’s, onderwatercamera’s, fascinerende time-lapses) is deze film een visueel feest. Je krijgt de dieren vaak van heel dichtbij te zien waardoor je als kijker meegezogen wordt in hun wereld, hun instincten, jachtgedrag.
Film

Rintje

De puppy Rintje ontdekt de wereld net zoals de kleinste kinderen dat doen. Daarom is hij zo herkenbaar voor jonge kleuters. De thema’s en de stijl van de filmpjes bieden eindeloos veel creatieve inspiratie voor de klaspraktijk.
Film

Life, Animated

Dit ontzettend hartverwarmend verhaal wordt verteld met een mix van scenes uit Disneyfilms en nagetekende gebeurtenissen uit het leven van Owen wen. De film is bovenal een pleidooi voor liefde en begrip vanuit de omgeving.
Film

March of the Penguins 2: The Call

Na 2 maanden filmen op Antarctica, keert Luc Jacquet terug met een tweede documentaire die het leven van de pinguïns vastlegt op beeld. En wat voor beeld!
Film

Storm – Letters van vuur

Storm speelt zich af in Antwerpen in de late Middeleeuwen (1521), toen de vrijheid van meningsuiting sterk onder druk stond. Dit leidde mede dankzij de opkomst van de boekdrukkunst tot grote veranderingen en een gevaarlijke strijd om de macht.
Film

Moonlight

De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en vertelt een adembenemend mooi en tijdloos verhaal over menselijke relaties en zelf-ontdekking.
Film

The man who saved the world

Een uitzonderlijk verhaal dat nogmaals bewijst dat feit soms fictie veruit overtreft én een portret van een held die eigenlijk de ultieme anti-held is.
Film

Early Man

Early Man speelt zich af in de tijd waar dinosaurussen en wollige mammoeten de aarde rondzwierven.
Film

Home

Home vertelt het verhaal van een groep tieners en de volwassenen die hen omringen.
Film

Solan en Ludwig: De Grote Kaasrace

In deze uitermate frisse animatiefilm staan de koddige personages garant voor heel veel humor en plezier. Maar tegelijk is dit ook een ode aan de fantasie en het talent om onder alle omstandigheden het hoofd boven water te houden.
Film