Locatie
30CC/Wagehuys
Prijs
6 euro per persoon
Onderwijsgraad
Lager onderwijs tweede graad, Lager onderwijs derde graad, Buitengewoon onderwijs
Leeftijd
9+
Organisator
30CC
Tweede keuze
Natchav

OVER//HERE is een pluizige maquette van het einde van de wereld. Een sciencefiction komedie van dat wat niet mee op de raket mag. Een abstract dystopisch feestje van wat achter blijft. Een zoektocht van de mens naar hun rol in een verhaal met heel veel personages OVER//HERE is een hoopvolle beeldende voorstelling over mogelijke andere uitkomsten voor de (menselijke) toekomst, bij elkaar gehouden door wollen draden en vislijnen. De plaats van de catastrofe: een weg die leidt naar ergens naast het podium, buiten beeld, naar het epische centrum van een ander, beter gekend verhaal, een verhaal dat we vertikken te vertellen. Deze zachte wereld is een trainingssite voor verbeelding, voor naïviteit, voor het blijven bij de problemen en het onder ogen komen van harde waarheden in een lieflijke omgeving. Wat gebeurt er na de catastrofe, na het einde, als de weg geen nut of bestemming meer heeft? Wat gebeurt er met de achterblijvers?

OVERHERE collectief bestaat uit de vier jonge theatermakers: Tristan Feyten, Runa Robbroeckx, Femke Van der Steen en Stan Martens. In 2022 wonnen ze met hun eerste voorstelling OVER/\HERE de Boze Wolf Prijs voor Aanstormend Talent binnen het figurentheater. Ze vertellen steeds het verhaal van een zeer specifieke plek. Deze plek is het hoofdpersonage en de mens is een passant, op gelijke voet met de objecten en de natuur om hen heen. Het decor en de objecten op de scène leven evenveel als de personages die voorbij komen. Met visdraad laten ze wolken zakken, bloemen groeien, rotsen zweven. In een tijd van nakende klimaatcatastrofes en doemdenken voelen ze de nood om hoopvolle verhalen te vertellen.

concept en spel Tristan Feyten, Runa Robbroeckx, Stan Martens, Femke Van der Steen coaching Bosse Provoost dramaturgie Peter Anthonissen spelcoach Johan Knuts ontwerp muziek Jolan Decaestecker (Empty Apartments) ontwerp licht en techniek Lars Uten decor Tristan Feyten, Runa Robbroeckx, Stan Martens Femke Van der Steen, Lars Uten coproductie fABULEUS in samenwerking met FroeFroe met de steun van 30CC, CC Het Gasthuis, deAuteurs, de Vlaamse overheid met dank aan Brenda Corijn, Tuur Devens, Pleun van Engelen, Ellis Meeusen, Lena Meckler, Fleur Scharrenburg, Tom Herbots, Ann Schoeters, Dieuwke Raymaekers, Lore Verhoeven, Willem Herbots, Cas-co

Theaterspel spelen? https://www.voordeshow.be/spelen/43ZDMX


foto Tom Herbots

Meer info: https://www.froefroe.be/

Download