3 activiteiten gevonden

Afrika Filmfestival 2024

Jaarlijks kan je 16 dagen lang Afrikaans talent ontdekken tijdens het Afrika Filmfestival in Leuven van 19 april tot 5 mei 2024. Het festival biedt een brede waaier aan sterke films, kortfilms en documentaires uit Afrika of van de Afrikaanse diaspora, met nabesprekingen, panelgesprekken en conferenties. Je kan er ook terecht voor een fashion show, een dansvoorstelling, een tentoonstelling en zoveel meer.
Cultuureducatie Erfgoed Expo Film Dans Performance

Afrika Filmfestival lanceert zijn schoolaanbod!

Het Afrika Filmfestival zet films van en over Afrika in de kijker. Om de Westerse blik op het continent te nuanceren, bieden ze films aan die de stereotiepen deconstrueren en een andere blik werpen op Afrika en de Afrikaanse diaspora in het Westen en de rest van de wereld. Het filmfestival is multidisciplinair en heeft naast films ook aandacht voor fotografie, theater, fashion, muziek én biedt het ook lezingen en vormingen aan!
Cultuureducatie Expo Film Concert Literatuur Theater Workshop Lezing Rondleiding

Jasmin's Two Homes + Le Voyage de Talia

Een van de focuspunten van het Afrika Filmfestival in de Afrikaanse diaspora en hun ervaringen en gevoelswereld. Met deze twee films belichten we twee uiteenlopende en persoonlijke perspectieven van een jonge generatie met migratie-achtergrond. Jasmin's Two Homes is een 11 minuten durende documentaire over een Fins-Somalisch meisje dat met haar gezin terugkeert naar Somalië. Le Voyage de Talia is een 78 durende film over een Belgische meisje dat voor de eerste keer op vakantie gaat naar haar land van herkomst, Senegal om haar grootmoeder te (be)zoeken.
Film