10 activiteiten gevonden

Auteurslezing Ingrid Vandekerckhove

ontmoeting met auteur Ingrid Vandekerckhove
Literatuur

So get informed: klimaatopwarming en Antarctica (lezing)

Geograaf en leerkracht aardrijkskunde en wiskunde Koen Meirlaen is in Antarctica opgeleid tot poolambassadeur. Aan de hand van boeiend foto- en videomateriaal vertelt hij over de onderzoeken, over de klimaatopwarming (oorzaken, gevolgen en oplossingen), over de onbeschrijflijk mooie natuur en het overleven in de extreme koude.
Lezing

Filmvertoning Duty of Care met nabespreking door Simon Sterck

De documentaire "Duty of Care" van Nic Balthazar gaat over twee indrukwekkende processen die de Nederlandse klimaatadvocaat Roger Cox aanspande tegen de Nederlandse staat en tegen een van de grootste multinationals en oliegigant Shell. Na de film gaat student en milieu-activist Simon Sterck en enkele Belgische en internationale klimaatambassadeurs met de leerlingen in dialoog.
Film

Boekentrolley: Klein in de Groote Oorlog

De boekentrolley 'Klein in de Groote Oorlog' is een boekenpakket met lestips over de Groote Oorlog. Het pakket bestaat uit zowel fictie als non-fictie boeken.
Literatuur

Dossier Van de Velde - rondleidingspel

Jongeren vinden na de lagere school niet altijd meer de weg naar de Bib. Daar wil de Bib Leuven met deze actieve rondleiding verandering in brengen!
Literatuur

Rondleiding in de bib

De kinderen komen op een spelende manier in aanraking met de werking van de bibliotheek. In samenspraak met de leerkracht kan de nadruk meer liggen op leesbevordering of op de zoekweg in de bibliotheek.
Literatuur

Taalpunt koffer

Met deze koffers kan je in de klas werken rond taalstimulering in de klas. ​
Literatuur

Vertelplaten voor Kamishibai

Vertelplaten voor Kamishibai, verteltheater
Literatuur

Voorlezen met XL-prentenboeken

In onze collectie hebben we een aantal prentenboeken in groot formaat. Deze materialen lenen zich uitstekend om voor te lezen voor een groep kinderen.
Literatuur

MUZEtte / de MUZE als motor

Een tweejarig cultuurtraject voor leerlingen van de eerste graad secundair start met een heuse cultuurdag.
Cultuureducatie