7 activiteiten gevonden

Expo 'Leve het stemrecht voor iedereen!': rondleiding en lezing

Bezoek de tentoonstelling over de strijd voor het algemeen stemrecht van 1830 tot nu. Omdat democratie niet vanzelfsprekend is. Ook niet in België. Je kan een gratis rondleiding reserveren voor je klas en een lezing bijwonen.
Expo Lezing Rondleiding

De Beestenqueeste

Speel een detectivespel met opgezette dieren uit de collectie van Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud. Speur jij mee? Kan jij met jouw klasgenoten ontdekken welk dier aan zijn einde kwam? Waar is het gebeurd? Wie is de dader? En wat is zijn motief? Breng de opdrachten tot een goed einde, verdien tips en ontrafel samen dit beestig mysterie. Tijdens het spel leer je meer over de dieren die in de regio rond Leuven leven, van hun favoriete voedsel tot hun grootste vijand.
Cultuureducatie Erfgoed

Educatief pakket: De Slag om Leuven

De documentaire 'De Slag om Leuven' gaat over de verovering, bezetting en bevrijding van Leuven tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film koppelt het verhaal van de stad aan de (inter)nationale gebeurtenissen. De film is volledig opgebouwd uit archiefbeelden uit binnen- en buitenland. Een voice-over zorgt voor duiding bij de beelden. Bij de documentaire ontwikkelde de Erfgoedcel een lespakket zowel voor het lager als het secundair onderwijs.
Erfgoed Film

Misdaad op Scoutskamp!

Zin in een spannend misdaadspel? Trek met je klas naar het Scouts en Gidsen Museum voor een verrassende spelervaring. Spelenderwijs leer je knopen leggen, oefen je oriëntatievaardigheden, kaart lezen, morsecode ontcijferen en nog veel meer.

Op ontdekkingstocht naar de beiaard van de Universiteitsbibliotheek

Wist je dat de beiaard een Vlaamse uitvinding is (anno 1510!) en dat Leuven met vijf beiaarden tot de wereldwijde top behoort? Ontdek met je klas alles over dit enorme instrument tijdens een bezoek aan de bibliotheektoren. De beiaard in de bibliotheektoren is zelf een van de grootste ter wereld.
Cultuureducatie Erfgoed Concert

Erfgoedweken - in de klas - save the date

Tijdens de Erfgoedweken kan je een erfgoedexpert voor 1 of meer lesuren gratis naar jouw klas halen. Boek een Erfgoedklasbak en maak kennis met de brede waaier aan erfgoed(verhalen) in Leuven. Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht.
Erfgoed

Erfgoedweken - VIP-programma in de stad - save the date

Tijdens de Erfgoedweken kan je met jouw klas de talrijke erfgoedverhalen in de stad ontdekken tijdens een gratis VIP-activiteit. Trek erop uit en maak spelenderwijs kennis met de Leuvense erfgoedcollecties op verschillende locaties in de stad.
Erfgoed Workshop Rondleiding