8 activiteiten gevonden

Geluidsexpo

STUK laat de stad klinken.
Expo installatie

De Wildernis (avondvoorstelling)

Met haar spraakmakende theatershow en gelijknamig album MENS, brak ze definitief door in België. WENDE presenteert nu haar volledig nieuwe show, De Wildernis. Ze gaat op zoek naar antwoorden op vragen die we liever niet stellen, maar die ons raken in ons hart, hoofd en onderbuik.
Literatuur Muziektheater Lezing

Houtekiet (avondvoorstelling)

Snakken naar vrijheid in postcoronatijdperk. Houtekiet deed het ons voor. Lang leve het Leven.
Literatuur Muziektheater

MUZEtte / MUZE als motor

Een tweejarig cultuurtraject voor leerlingen van de eerste graad secundair start met een heuse cultuurdag.
Cultuureducatie

MUZE: Friendly Freaks (voorstelling 3)

Voor deze voorstelling is een artiest vertrokken vanuit zijn eigen fysieke belemmeringen. Chronische rugpijn tekent zijn leven sinds hij vijftien jaar geleden een inschattingsfout maakte op een maxitrampoline. Later kreeg hij af te rekenen met acute artritis aan beide polsen. In de creatie van de voorstelling staat de zoektocht naar de “freak” centraal.
Cultuureducatie Circus

De Beroemde Bereninvasie van Sicilië

Deze cultklassieker van de kinderliteratuur werd bewerkt tot een animatiefilm door striptekenaar en illustrator Lorenzo Mattotti. Hij werkt in een eigenzinnige stijl, een combinatie van elementen uit middeleeuwse schilderijen, barok en Oost-Europese folklore.
Film

Birds

'Seppe Baeyens betrekt de toeschouwers als volwaardige partners bij zijn voorstellingen. Nooit tast hij ze in hun waardigheid aan.' – Klara
Dans Performance

Anatomie Antigone (avondvoorstelling)

Een caleidoscopische, actueel prikkelende bewerking van de Griekse tragedie, Antigone, door de Roovers en het jonge collectief Herman.
Theater