14 activiteiten gevonden

Real Boys (avondvoorstelling)

Vijf Pinokkio’s bezingen de popcultuur en online profilering. Ze verdwalen steeds verder in de schemerzone tussen echt en nep. Wat betekent authenticiteit nog?
Muziektheater Theater

Te Gek!? - Nerveuze Vrouwen (avondvoorstelling)

Vier vrouwen. Vier nerveuze vrouwen.
Cabaret/Humor Muziektheater Theater

Real Boys

Muziektheatervoorstelling die een kritisch perspectief biedt voor een cultuur waarin de dingen pas bestaansrecht krijgen wanneer ze ‘geshared’ worden. In de vorm van een bombastische musical gaat More Dogs op zoek naar de schemerzone tussen echt en nep.
Muziektheater Theater

Man in de mist

​Een gedreven ondernemer met een droom. Hij heeft grote plannen, werkt dag en nacht. Tot zijn bedrijf onverwacht in woelig water belandt: achterstallige betalingen, onbegrip bij de fiscus, moordende concurrentie. Een faillissement onafwendbaar - boeken toe, alles kwijt. Het stormt in zijn hoofd. Geen enkele andere uitweg dan een vlucht. Christophe Aussems, zelf zoon van zelfstandige ondernemers, maakte deze voorstelling op basis van gesprekken met ondernemers die een faillissement doormaken, met hun gezin en hun curatoren.
Muziektheater Theater

Vrede, Liefde en Vrijheid

In de marge van de onderhandelingen van het Verdrag van Versailles ontmoeten drie mensen mekaar in een hotellobby in Parijs: econoom John Maynard Keynes, danseres Lydia Lopokova en Liberiaans gezant Charles D.B. King. De grote oorlog is achter de rug, de sfeer is uitgelaten: de twenties staan ready to roar.
Muziektheater Theater

9,6 (een verweer)

Met 9,6 (een verweer) schrijft Stijn Devillé een nieuwe, ritmische en muzikale solo voor Sara Vertongen, een ode aan de kracht van een stem, tussen slam en spoken word. Met Groupe Diane en Geel Hesje vormt 9,6 (een verweer) een nieuwe trilogie over protest en verzet.
Muziektheater Theater

I'm Every Woman (avondvoorstelling)

Voortgestuwd door het dynamische spel van het Ragazze Quartet brengen sopraan Lilian Farahani en Rachel Rumai Diaz (spoken word) een gezongen en gesproken ode aan de vrouw van wie de stem te weinig gehoord wordt.
Muziektheater Klassiek

Vuur/toren

Een tragikomische voorstelling over de nood aan warmte en samenzijn. Een muzikaal en beeldend verhaal over de laatste drie vuurtorenwachters, die door iedereen vergeten zijn. Ze verliezen elkaar, zichzelf en de grond onder hun voeten, tot iemand opduikt die hen in de armen sluit …
Muziektheater Theater

Groupe Diane

Drie resterende leden van een extreem-linkse terreurgroep leven ondergedoken en kunnen geen kant meer op. Een geëngageerde prof zoekt contact met hen en sleurt een jonge activist mee. Een verhaal van idealen en desillusies, van verzet, directe actie en geweld. Met Geel Hesje en 9,6 (een verweer) vormt Groupe Diane een nieuwe trilogie over protest en verzet.
Muziektheater Theater

De Bastaard

Rashif El Kaoui reconstrueert samen met Ahmet Polat en Michelle Samba de route van zijn vader, die vanuit Marokko naar België reisde en stierf in Zuid-Frankrijk. De Bastaard vormt een ritueel, een poging een eigen plek te vinden in onze tijd. Want uiteindelijk zijn we allemaal een bastaard.
Muziektheater