38 activiteiten gevonden

Ecokunst

Geïnspireerd op kunstenaars die bezig zijn met het thema 'mens & milieu', ga je met natuurlijke en gerecycleerde materialen nieuw werk creëren.
Cultuureducatie Workshop

Familie Von Dingen

Deze meerdaagse gaat over het herwaarderen van ‘dingen’. De deelnemers maken kennis met allerhande voorwerpen en ontdekken er de verschillende eigenschappen van in theater, muziek, beeldende en audiovisuele kunst.
Cultuureducatie Dans Theater Workshop

Klankdetectives en geluidsgeesten

Sluit eens je ogen. Hoe klinkt een ster? Welk geluid maakt je huis ’s nachts? Als detectives sporen we allerlei klanken op. Je leert luisteren naar je omgeving. Kan je het ook nabootsen? Met ons eigen lichaam, onze omgeving én instrumenten vormen we abstracte dingen om tot klanken. Klinkt een schitterende ster goed samen met een flikkerende lantaarn? Of botst een schorre schoorsteen met een brullende brievenbus? Van soundscapes maken krijg je nooit genoeg!
Cultuureducatie Workshop Musical

Vrij bezoek Museum voor Dierkunde

Het museum bevat de zoölogische collectie van de KU Leuven. De collectiestukken werden verzameld tussen 1850 en vandaag met als doel onze studenten en bezoekers een ‘tastbaar’ beeld te geven van de diversiteit van het dierenrijk.
Cultuureducatie Erfgoed Expo

Wat Als...?

In deze workshop maak je scènes vanuit de vraag “Wat Als…?” Je ontdekt hoe je scènes kan verzinnen en vormgeven. Startend vanuit brainstormen en improviseren sleutel je zo aan eigen scènes.
Cultuureducatie Theater Workshop

Workshop Bruitage

In deze workshop maak je kennis met het beroep en de wereld van geluidseffecten bij beeld.
Cultuureducatie Workshop

Workshop middeleeuws schrijven

Zin om je samen met je leerlingen uit te leven met ganzenveer, kroontjespen en middeleeuwse inkt? Om uitgebreid te kunnen voelen en ruiken aan perkament, papyrus, waszegels en lompenpapier? Probeer diverse soorten schrijfgerei uit, voel aan oude papiersoorten en maak je eigen boekenwijzer of middeleeuwse oorkonde om mee naar huis te nemen. Jullie krijgen bovendien een exclusieve rondleiding in het archiefdepot, een plek waar je anders niet mag komen.
Cultuureducatie Erfgoed Workshop

Do it yourself (HO)

Vind je het waardevol om eens een les in het museum te geven, je studenten een groepswerk te laten maken in de museumzalen of vanuit een specifiek thema een kunstwerk eruit te pikken? Dat kan.
Cultuureducatie Erfgoed Expo

577,4 THE DISTANCE BETWEEN BUCHENWALD - LEUVEN

6-daagse herinneringsreis naar Weimar – Buchenwald (D): kunst en cultuur versus gruwel. Een doordringende ervaring om kritisch burgerschap en maatschappelijke betrokkenheid te versterken.
Cultuureducatie

LAMENTO 1945 (avondvoorstelling)

Want wat is het belang van herdenken wanneer ‘de mens’ tegen wil en dank blijft oorlog voeren? Wat is het belang van geweldloos verzet? Wat is het belang van protest? Waarom zingen wij? We zingen omdat het nooit stil mag blijven. We zingen omdat het moet. We zingen omdat we niet anders kunnen
Cultuureducatie Concert